Hirdetés

Magyar klasszikus a pályán - Régi idők focija

|

Sándor Pál ma már kultuszfilmnek számító alkotása a magyar film klasszikusai között foglalhat helyet. Az ismertető Garas Dezső emlékére készült.

Hirdetés

A bethleni konszolidáció idején játszódó film sok mindenre rávilágít. 1924-ben járunk, még csak néhány év telt el az első világháború, a forradalmak és Trianon után. Az újjászerveződő ország első éveiben nehéz volt előrébb jutni. Ezt látjuk a filmben is. Hősünk, aki a szó legszorosabb értelmében hős volt a maga korában, egy nagy álmot dédelget.

Minarik Ede (Garas Dezső) főállásban mosodásként dolgozik, mégis legnagyobb vágya, hogy kedvenc futballcsapatát, a Csabagyöngyét bejuttassa az első ligába. Ezért képes mindent kockára tenni. Pénzt, időt és energiát sem sajnál, hogy álmát megvalósítsa.

A főszereplő csetlik-botlik a szemünk láttára, mégis nagyon szerethető. A csapat megszervezése és a tehetségek felkutatása komoly munkát jelent számára. Ez még nem is lenne olyan nagy gond, de közben állandóan zaklatják hitelezői, végig olyan érzésünk van, mintha mindenki el akarná lehetetleníteni a rendületlen, de sokszor szomorú tekintetű férfit. Ő mégsem adja fel, hanem küzd a csapatáért és saját álmaiért...

A teljes ismertető elolvasható a CineStar honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)