Hirdetés

Kölcsönveszi a The Elder Scrolls egyik jellegzetes elemét a Starfield

|

Ezen felül számos további részlet derült még ki a Bethesda sci-fi szerepjátékáról.

Hirdetés

Elkezdődött a visszaszámlálás, már csak három hét van hátra a Starfield megjelenéséig, ezért senki se lepődjön meg, ha a Microsoft a következő napokban csúcsra járatja marketinggépezetét. Tegnap aranylemezre került a több száz órányi kalandot ígérő RPG, mától él az előtöltés lehetősége Xbox Series X|S-en, aztán augusztus 30-ától a PC-sek is elkezdhetik lecibálni a játék fájljait a Steamről.

Az Xbox SSD-jéből 126,1 GB-ot felfaló, és a PC tárhelyéből magának 139,84 GB-ot követelő alkotás nemcsak méretét tekintve ígérkezik hatalmasnak, több mint 1000 bolygót fedezhetünk fel, építhetünk saját űrhajót, harcolhatunk is vele, és számos frakció küldetéseit teljesíthetjük, miközben a kozmosz rejtélyei után kutatunk.

Hirdetés

Néhány hónapja minden korábbinál részletesebb bemutatót tartott a Bethesda a játékmenetből, de így is maradtak kérdéseink. A minap ezekből válaszolt meg néhányat a fejlesztőcsapat egy, a Discordon tartott kérdezz-felelek során, így a következőket tudhattuk meg.

  • A helyszíneket úgy építették meg, hogy az itt-ott megtalálható feljegyzések, hirdetőtáblák és számos egyéb apró részlet útján megosszák saját történetüket azokkal a játékosokkal, akik kíváncsiak rá.
  • A nagyobb városokban vásárolhatunk ingatlanokat, de van olyan is, amelynek a papírjait hálából írják a nevünkre, az elvégzett feladatért cserébe.
  • Léteznek pacifista módszerek a játékban (például a meggyőzés), de a fejlesztők szerint nincs rá reális esély, hogy úgy jussunk el a végéig, hogy közben egyetlen NPC-nek se essen bántódása.
  • Ha elkapnak, amint bűncselekményt követünk el, börtönben végezhetjük. Ilyenkor döntenünk kell, hogy leüljük, amit ránk szabnak, kifizetjük a bírságot, vagy ellenállunk, és megpróbálunk meglógni az igazságszolgáltatás elől a Skyrim mintájára.
  • Az eddig emlegetett négy constellationös (ennek a szervezetnek dolgozunk) társunkon felül jó néhány további, nevesített karakter csatlakozhat a legénységünkhöz. A pontos számot nem árulták el, de húsznál is többen vannak. Ha szeretnénk, munkára foghatjuk őket az általunk felépített helyőrségekben.
  • A harci lépegetők zöme megsemmisült a kolóniák közti háborúban, csak néhány működő példány maradt még belőlük, de mi sajnos egyiket sem vezethetjük.
  • Miként a Fallout 3-ban, a szüleink hasonlítani fognak ránk.
  • Bár létező vallások is megjelennek a Starfieldben, a hangsúly három új, fiktív felekezeten lesz. A Sanctum Univerum hívei azt vallják, hogy Isten létezik, velük szemben foglalnak állást a humanitárius tevékenységekre fókuszáló, felvilágosult ateisták (Enlightened), míg a The Great Serpent (Nagy Kígyó) egyháza csupa rejtély a kívülállók számára.
  • A Starfield küldetéseit többek között az eredeti Csillagközi romboló, a Csillagok között, a Star Wars, a Buck Rogers és a 25. század, a Kapcsolat, a 2001: Űrodüsszeia, valamint Arturh C. Clarke és Robert Heinlein írásai inspirálták.

A Starfield szeptember 6-án rajtol el PC-n és Xbox Series X|S-en, és miként a Microsoft minden alkotását, ezt is a megjelenés napjától játszhatják a Game Pass-előfizetők.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)