Hirdetés

Komoly gondok vannak az Immortals of Aveum PC-s teljesítményével

|

Finoman szólva sem sikerült makulátlanra az EA új játéka, az Immortals of Aveum PC-s változata.

Hirdetés

Szó se róla, nem könnyű kitűnni egy olyan időszakban, amikor egymás után fut be egy Diablo IV, egy Baldur's Gate 3 és egy Starfield, de az Electronic Arts azért megpróbálta a dolgot az augusztus 22-én megjelent Immortals of Aveummal, amely azzal próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy "tisztán" következő generációs látványt ígér az Unreal Engine 5.1-re alapozva.

A varázslós Call of Dutyként is emlegetett, a lövöldözést és a mágiát mixelő belső nézetes játék azonban a jelek szerint nem tudott megbirkózni a nagy vállalással, a korai beszámolók alapján ugyanis súlyos technikai problémák rontanak bele a next-gen csillogásba.

Hirdetés

A Kotaku a ResetEra fórumozóinak bejegyzéseire hivatkozva azt írja, hogy a felhasználók akadozásra és időnkénti összeomlásokra panaszkodnak, az Immortals of Aveum pedig teljesen kifekteti az átlagos PC-ket. Ezzel cseng össze a Rock Paper Shotgun teljesítménytesztje is, amely alapján a fejlesztő Ascendant Studios még a legfrissebb hardverekre sem optimalizálta tisztességesen a játékot.

A tesztet jegyző James Archer szerint az Electronic Arts varázslós lövöldéje a DLSS 3 képkockagenerálás eddigi legrosszabb implementálását mutatja fel, villódzó képekkel zavarva a kezelőfelületet, és végső soron játszhatatlanná téve az Immortalst a funkciót egyedül támogató RTX 40-es sorozatú GeForce-kártyákon. A szerző emellett arra is panaszkodik, hogy a játék még az új RTX 4060-nal is csak átlag 49 fps képkockasebességet produkál 1080p/ultra beállítások mellett.

"A legtöbb játék közel sem terhel le ennyire egy hetekkel ezelőtt megjelent, középkategóriás GPU-t."

- áll a tesztben. A problémákról szóló beszámolók különösen kínosak egy olyan cím fényében, amelynek még a minimum gépigénye is RTX 2080 Super videokártyát és 9700-as Intel i7 processzort ír elő, a 4K/Ultra grafikai beállításokhoz pedig egyenesen RTX 4090-es GeForce GPU-t követel. Könnyen meglehet, hogy az Immortals of Aveum képében egy újabb, Forspoken-szerű bukás elé nézünk, pedig egyébként a konzolos átlagpontszáma nem is olyan rossz, még ha az eredetiség hiánya több kritikusnál szemet is szúrt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)