Hirdetés

Könnyen lehet, hogy lesz mikrotranzakciós cucc az Assassin's Creed Mirage-ban, de mi bajod eshet?

|

Mielőtt beindul a népharag, tegyük fel a kérdést: mit veszítünk ezzel?

Hirdetés

Visszatérni a gyökerekhez - ezt zengi a Ubisoft az Assassin's Creed Mirage bejelentése óta, ami lényegesen szerényebb, sok szempontból klasszikusabb formájú vállalkozásnak ígérkezik, ami egyáltalán nem baj. Úgy fest, még DLC-ket sem remélhetünk Basim történetének végigjátszása után, de egy szemfüles nethuszár, @xj0nathan a Twitteren posztolt egy képet, amely arra utal, hogy azért a mikrotranzakciókat nem engedné el a Ubisoft, ennyire nem lesznek retrók. A posztot azóta törölték, de a reddit persze nem felejt, be is indult a vita a kérdésről.

Hirdetés

A képen, amely off-screen készült, a Fire Demon Pack látható, látszólag egy kozmetikai csomag, amely Basimnak démoni stílusú páncélt, egy tüzes kardot és egy különleges, pokoli kinézetű lovat biztosít.

AC Mirage gear pack leak. looks like we'll have microtransactions after all.
by u/KvasirTheOld in assassinscreed

A hozzászólásokat olvasva szerencsére már kevésbé erősek az indulatok, mint például a Diablo IV esetében, ahol nem egyszer lehetett hallani az "elárulták a játékosokat" frázist. Ami azért erős túlzás abban az esetben, ha a játékmenetet érdemben nem befolyásoló, pusztán kozmetikai eszközök áruba bocsájtásáról van szó, amit én szimplán csak a tehetős hülyék adójának tartok. Ha valakinek ettől jobb, és megteheti, akkor hajrá. És persze abszolút megértem azokat a hangokat, akik szerint az így szerzett bevétel minden céget puhánnyá, biztonsági játékossá tesz, akik egyre szánalmasabban próbálják meg lehúzni közönségüket (igen, rád gondolok, Rockstar), de a játékfejlesztés költségei nevetséges mértékben szálltak el az elmúlt évtizedek során, nagyon nehéz igazságot tenni abban, hogy mi lenne a reális árazás egy játék esetében, ha csak és kizárólag egyszeri árbevétellel lehetne számolni minden AAA terméknél. 

Ez még mindig a legjobb megoldás a sok rossz közül, talán ebben egyetérthetünk. Vagy nem?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)