Hirdetés

Konzol, PC és mobil sem kell majd a játékaink futtatásához, jön az Xbox Everywhere

|

Úgy néz ki, rágyúr a Microsoft a felhőre, és a Samsung lesz az egyik kiemelt partnere.

Hirdetés

Nem titkoltan az Phil Spencerék szándéka, hogy sokkal több játékost érjenek el, mint ahányat a konzolok és a PC-k együttesen lehetővé tennének. Emiatt invesztál a Microsoft az Xbox Cloud Gamingbe, amelynek egyelőre szintén megvannak a maga korlátai, hiszen kizárólag az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés keretében vehetjük igénybe, ráadásul azokra a játékokra korlátozódik, amelyek megtalálhatóak a szolgáltatás katalógusában, továbbá fel is készítették őket a felhőből történő streamelésre. 

Ez az állapot jelentősen megváltozhat a VentureBeat riportja szerint, amit a The Verge újságírója, Tom Warren is megerősített. Mindkét forrás azt állítja, hogy a Microsoft várhatóan egy éven belül piacra dob egy Amazon Fire TV-hez vagy Rokuhoz hasonlító eszközt, amelyet a tévéjükre kötve a felhasználók nemcsak a szokásos streaming platformok tartalmaihoz férhetnek hozzá (feltéve persze, hogy előfizetők), hanem az Xbox Cloud Gamingen keresztül elérik az Xbox Game Pass könyvtárának játékait is.

Hirdetés

Mindez része az Xbox Everywhere nevű kezdeményezésnek, amelynek első lépéseként a minap az Xbox és az Epic Games kooperációjának eredményeként az Apple tiltás ellenére visszatért a Fortnite iOS-re. Ráadásul teljesen ingyen, tehát még Game Pass-előfizetés sem kell hozzá. A történek azért igazán izgalmasak, mert rámutatnak, hogy amennyiben valaha is lesz ilyen szándék a Microsoft részéről, a felhőszolgáltatást kiterjesztheti a Game Pass határain túlra, hogy a megvásárolt játékainkat is kedvünk szerint streamelhessük.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Különösen kedvező helyzetben találhatják magukat azok, akik Samsung okostévét választottak, mert nekik valószínűleg nem lesz szükségük a streameléshez szükséges eszközre, mivel a Microsoft szorosan együttműködik a dél-koreai vállalattal egy dedikált Xbox alkalmazás kifejlesztésében. A VentureBeat ennek a megjelenését is 12 hónapon belülre teszi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)