Hirdetés

Környezetbarát mini netbook

|

Környezettudatosan élő embereknek szánt hordozható számítógépet tervez piacra dobni egy mindeddig ismeretlen spanyol cég.

Hirdetés

Az egyelőre még nem túl ismert spanyol iUnika hamarosan bemutatja Gyy néven futó sajátos netbookját. A készülék még a netbookok kategóriájában is aprónak számít, tudását tekintve viszont legfeljebb egy okostelefonnal venné fel a versenyt.



Bár létezik egy olcsóbb, 130 eurós áron debütáló kollektor nélküli változat is, mindenképpen érdekesebb a 160 eurós áron forgalmazandó napelemes Gyy. A készülék érdekessége - a már említett napelemen kívül -, hogy borítása olyan természetes anyagokból készült, mint keményítő, cellulóz és kukorica-liszt.



A paraméterek láttán biztosan nem vágjuk hanyatt magunkat, ezért egyelőre kérdéses, hogy van-e kereslet az egyébként ötletes Gyy-re. A 8 hüvelykes képernyő 800x480-as felbontás mellett futtatja a Linux operációs rendszert. Agyát egy 400 MHz-es MIPS processzorban tisztelhetjük, amit 128 MB RAM és 1GB Flash egészít ki háttértárként. Találunk még rajta 3 USB 2.0 portot, és egy Ethernet-vezérlőt, továbbá egy D-SUB csatlakozót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)