Hirdetés

Korpiklaani: Karkelo - lemezkritika

|

A finnek a mi rokonaink. Ezt ugye tudjuk. De ha együtt iszunk, akkor a legjobb cimboráink is - aki ezt nem tudja, majd rájön, ha eljön az idő.

Hirdetés

A finnek két dolgot szeretnek az életben: inni és zenélni. Ezzel a két fontos dologgal indult a Korpiklaani is a pályáján. 

Ezek a finnek tudnak valamit: a lemez első elhangzó szava ugyanis a VODKA! Proszit! Sőt, van sörözős dal is a lemezen :) Ezeket a szavakat értettem, és még két nótát, ugyanis a dalok java részének szövege finnül van (kivéve a Vodka, és a Bring Us Pints Of Beer címűeket) - ettől lesz igazán autentikus a Korpiklaani folk-metál muzsikája.

A finn népzene nem olyan bús és borongós, mint a magyar, így bátran állíthatjuk, hogy a derék északi rokonaink tudnak bulizni! Nem is akárhogy! A polka szól ezerrel, amelytől néha erősen ska vagy punk jellegű részek vegyülnek a dalokba. Arról nincs tudomásom, mennyire autentikusak a dalok - hogy vajon eredeti finn népdalokra épülnek-e a szerzemények, vagy a fiúk írnak népdalszerűen, avagy népiesen, de egy dolog tény: amellett, hogy a lemeznek van egy bájos középkorias hangulata a bulifaktor elképesztő nagy benne. Tábortüzek körül őrülten táncoló finneket vizionálok, akik vodkásüveggel a kézben fedezik fel épp, milyen szép az élet (egyébként is általában minden lemezük az ivásról és a buliról szól - elvégre finnek, vagy mi :) ). És végül is erről szól ez a lemez is - az erdei klán tagjai csak egy nagy bulit akarnak, minél vidámabban és minél tobb vodkával. Ja, a lemez címe „magyarul" party! Én megmondtam!

A lemezen található dalok listája:

1. Vodka
2. Erämaan Ärjyt
3. Isku Pitkästä Ilosta
4. Mettänpeiton Valtiaalle
5. Juodaan Viinaa
6. Uniaika
7. Kultanainen
8. Bring Us Pints Of Beer
9. Huppiaan Aarre
10. Könnin Kuokkamies (Bonus Track)
11. Vesaisen Sota
12. Sulasilmä
13. Kohmelo

Korpiklaani: Karkelo
Korpiklaani: Karkelo

4/5

Hatalmas buli az erdei klánnal

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)