Hirdetés

Közel 20 év után távozik a Naughty Dog vezetője

|

A jövőben egyedül Neil Druckmann irányítja majd a legendás stúdiót.

Hirdetés

Aligha akad ma nagyobb tiszteletnek örvendő csapat a játékiparban, mint a PlayStation Studios zászlaja alatt hajózó Naughty Dog, amely olyan legendás munkákkal írta be magát a történelembe, mint a Crash Bandicoot-, az Uncharted- vagy a The Last of Us-szériák.

A stúdió arca egyértelműen a kreatív zseni Neil Druckmann, de a csapat veteránjának számít Evan Wells is, aki még 25 éve, 1998-ban került a Naughty Doghoz, az alapító Jason Rubin és Andy Gavin 2004-es távozása óta pedig társelnökként irányította a csapatot. A közel 20 éves regnálása azonban a végéhez érkezett, nemrég ugyanis váratlanul bejelentette a visszavonulását.

Hirdetés

Wells leköszönését a Naughty Dog saját blogján közölték, a bejegyzés szerint viszont nem egy hirtelen döntésről van szó, a társelnök már több mint 1 éve tárgyalt a stúdió vezetőségével a nyugdíjba vonulásáról, a hozzá személyesen is közel álló Neil Druckmannel pedig még ennél is régebben.

Ewan Wells (J) a Naughty Dog 14. felvett alkalmazottja volt.
Ewan Wells (J) a Naughty Dog 14. felvett alkalmazottja volt.

Wells az év végéig marad a Naughty Dognál, utána pedig egyedül Druckman fogja irányítani a csapatot, aki egyébként 2020 óta tölt be társelnöki pozíciót.

"A döntés nyomasztó és ellentmondásos érzelmekkel jár, de rájöttem, hogy elégedett vagyok a stúdióban töltött idővel és mindazzal, amit az elmúlt 25 évben együtt elértünk. Nem is bízhatnék jobban Neil képességében, hogy folytatni tudja a stúdió vezetését. Itt az ideje, hogy lehetőséget biztosítsak neki és a csapat többi vezető tagjának arra, hogy sikeres jövőbe vezessék a Naughty Dogot."

- búcsúzik a társelnök, akinek közleményére maga Druckmann is reagált a Twitteren.

Hirdetés

A mikroblogon megosztott posztjában a jövendőbeli elnök szomorúnak nevezte, hogy a főnökének, mentorának, és barátjának tekintett Wells távozik, ugyanakkor kifejezte az örömét, hogy a veterán menedzser végre kiélvezheti a jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Evan, a páratlan örökséged örökre a Naughty Dog része marad! - írta Druckmann.

A vezetőségi szerkezetben bekövetkező változás egyben azt is jelenti, hogy a régóta várt The Last of Us Part III már csakis Druckmann irányítása alatt ölt majd formát. A többszörös díjnyertes szériát folytató játék megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de néhány napja egy izgalmas jelentés látott napvilágot arról, hogy hol is jár a fejlesztése.

Szerintetek milyen hatással lesz a Naughty Dogra Wells távozása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)