Hirdetés

Kukázhatta a Ubisoft az Immortals Fenyx Rising folytatását

|

Új IP-k nevelgetése helyett inkább a már bejáratott sorozataira támaszkodik a kiadó.

Hirdetés

Meg nem erősített sajtóhírek szerint a Ubisoft folytatta a hónapokkal ezelőtt megkezdett takarítást, és egy újabb projekt lábai alól rántotta ki a szőnyeget. A pórul járt áldozat nem más, mint az Immortals Fenyx Rising tervezett folytatása. A törlés okaként a VCG forrásai azt jelölték meg, hogy bár túlnyomórészt pozitív kritikákat kapott, az eladások jóval szerényebben alakultak, magyarán nem fogyott belőle annyi még hosszútávon sem, hogy egy franchise-t lehessen rá építeni.

Utólag visszatekintve sanszos, hogy nem segítette a Ubisoft Quebec alkotásának ügyét, hogy mindössze négy héttel az Assassin's Creed Valhalla után küldték ringbe. Európában például 70 százalékkal fogyott kevesebb belőle, mint Eivor kalandjából ugyanannyi idő alatt.

Hirdetés

Annak tükrében, hogy a kiadó még az év elején bejelentette, hogy a továbbiakban a legnagyobb franchise-aira, azon belül is az Assassin's Creedre kívánja fókuszálni erőforrásait, nem ért minket teljesen váratlanul a hír. Mindazonáltal kár érte, mert ha hihetünk a Jeff Grubb által kiszivárogtatott értesüléseknek, akkor a fejlesztőcsapat a görög és a kínai mitológia után más kultúrákból, köztük a hawaii polinézből merített volna inspirációt.

A VCG megkereste a Ubisoftot, lehetőséget adva arra, hogy megerősítse vagy cáfolja az állítólag a fejlesztésben résztvevő személyektől származó információt, ám a kiadó szóvivője csupán annyit közölt, hogy pletykákat, spekulációkat nem kommentálnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)