Hirdetés

Kursk - kalandjáték készül az atom-tengeralattjáró katasztrófájából

|

A 18 évvel ezelőtti tragédiának állít emléket a világ első dokumentum-kalandjátéka.

Hirdetés

2000. augusztus 12-én egy meghibásodás következtében süllyedt el teljes legénységével együtt az orosz K-141 Kursk atom-tengeralattjáró, a tragédia részleteit azonban a mai napig nem derítették fel teljesen.

Hirdetés

A Jujubee nevű fejlesztőcsapat még 2015-ben jelentette be, hogy játékot készít a történetből, és a jelek szerint a fejlesztési munkálatok jól haladnak, a csapat ugyanis idén már piacra is szeretné dobni "a történelem első teljesértékű dokumentum-kalandjátékát". Egy belsőnézetes sandbox játékról van szó, amelyben bejárhatjuk a tengeralattjárót és felfedezhetjük annak rejtett titkaot. A közel 10 órás történet során rengeteg új ötlettel és mechanikával találkozunk majd a fejlesztők szerint.

Mivel a katasztrófa kapcsán elég sok a kérdőjel, a fejlesztők kaptak egy kis kreatív szabadságot. A történet főhőse egy kém lesz, akinek a feladata, hogy minél többet megtudjon a Kursk fedélzetén lévő torpedókról, amelyek a fejlesztők szerint abban az időben a világ szinte összes titkosügynökségét érdekelték. A fedélzet mellett megfordulunk majd Moszkvában és a tengeralattjáró kikötőjében, Vigyajevóban is, illetve számos morális döntés is vár ránk, amelyek befolyásolják a történetet.

A Jujubee-s srácok már azt is elárulták, hogy két DLC-vel is készülnek. Az elsőben egy szovjet munkatáborból kell megszöknünk az az '50-es években (így ez inkább egy hasonló mechanikákkal operáló standalone csomag lesz), míg a mésiduj elhozza majd a VR támogatást.

Ti mit gondoltok a játékról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)