Hirdetés

Kutya mondja: nem kell

|

Egy érdekes hír ütötte fel a fejét újév első napján: az áruházak tele vannak PS3-al, mert a kutya sem veszi őket.

Hirdetés



Az amerikai Best Buy áruházakban igazi Playstation 3 hegyek állnak egymáson, ám amekkora őrület volt még jóval karácsony előtt, amikor a gép megjelent, annyira nem kelendő most a Sony portékája. A hírrel kapcsolatban rengeteg Nagy Britanniában élő hozzászóló is hasonló jelenségekről írt, ugyanis a szigetországban is kihűlni látszik az érdeklődés.



Kis karácsony, nagy karácsony, kihűlt-e már a PS3-om?
Elképzelhető, hogy csak egy karácsony utáni holt szezonról van szó, ugyanakkor ennek ellentmondani látszik az a tény, hogy sem anno a Playstation 2, sem egy évvel ezelőtt az Xbox 360, sem most a Nintendo Wii újévi első eladásait nem érintette ez az eladások szempontjából kedvezőtlen időszak: ugyanúgy szétkapkodták őket. A boltok eladói világszerte azt nyilatkozzák, hogy a Nintendo Wii-ből nincs egy darab sem, a PS3-at pedig a legtöbb esetben nem nagyon tudják eladni.
A Best Buy alkalmazottjai még azt is hozzátették, hogy az internetes megrendeléseket is érintette az érdeklődés erős hiánya: nemrég jelentették be nagy dérrel-dúrral, hogy „csak most, csak náluk” kapható a gép, de nagyon kevesen izgultak rá a hírre és rendeltek PS3-at az Interneten keresztül.



Üzletpolitikából elégtelen?
Akár alapvetően jónak, vagy a legjobbnak tartjuk a PS3-at, akár nem, az tagadhatatlan, hogy a Sony-t feltűnően gyenge üzletpolitika jellemezte a PS3 piacra dobásakor. A gép a maga 740 dollárjával rendkívül drága, ehhez képest pedig azt várná az ember, hogy jó pár bombasztikus címet kap a pénzéért, amely játékmenetében és grafikájában is alázza a konkurenciát. Ehhez képest az egyetlen igazán jelentősebb játék a Resistance: Fall of a Man, amely a nemzetközi kritikák és a játékosok szerint nagyszerű taktikai FPS, ugyanakkor valamennyivel mégis alulmarad a Gears of Warral összehasonlítva. És ugyan ki ne hasonlítgatna, amikor konzolt akar vásárolni, és azon filozofál, hogy drágábbikat, vagy az olcsóbbat vegye?
Igaz, tavaly az Xbox 360 sem tudott túl sok érdekes nyitócímet felmutatni, sőt, majdnem egy éven keresztül csak 1-2 igazán érdekesebb, exkluzív játék jelent meg a Microsoft gépére. Ugyanakkor az amerikai mamutcég mégis csak előnyben volt, mert az Xbox 360 volt az egyetlen next-gen masina és a Dead or Alive 4 grafikában alaposan odavert mindennek, ami akkor a piacon volt, ezt pedig egyetlen PS3 címről sem mondhatjuk el.



Mit hoz a jövő?
Egyelőre úgy néz ki a Sony-nak nagyon, nagyon össze kell kapnia magát, ha a PS3-al talpon akar maradni. Persze a PS3 tulajokra még mindenféle Devil May Cry és Metal Gear és Final Fantasy (bár az FF XIII még nem 100%, hogy exkluzív cím lesz) epizódok várnak, és ezek talán nagyon megdobják majd a gép eladásait, de most túl drágának tűnik ahhoz a gép és túl kevés rá az igazán izgalmas cím, hogy tömegeket mozgasson meg – ez a mostani friss hír is ezt igazolja…
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)