Hirdetés

Látványorgia érzésekkel - Pi élete kritika

|

Mindenki érdeklődve várta, hogy Ang Lee, Oscar-díjas rendező mit kezd majd azzal a 2001-es művel, amit előzetesen mindenki megfilmesíthetetlennek tartok. Elég, ha annyit mondok, hogy Lee minden téren bizonyította zsenialitását!

Hirdetés

Elég bonyolult mű ugyanis a Pi élete, nem véletlenül tartották megfilmesíthetetlennek. A könyv és a film eleje is Pi gyermekkoráról szól, arról, de leginkább arról, hogyan ismert meg és kezdett gyakorolni 3 különböző vallást. Fennállt a veszély tehát, hogy ez elég unalmasan, vontatottan kerül majd bemutatásra. Lee-nek nem is sikerült teljesen kikerülnie ezt a problémát, valóban unalmas helyenként a jó fél órás bevezető, de ez két szempontból is megbocsátható.

Az egyik, hogy a vallások képzik később a mű vázát, tehát minden elhangzó mondatnak jelentősége van, a másik, fontosabb indok pedig, hogy ez az egyetlen pontja a filmnek, amibe nem tudjuk magunkat teljesen beleélni, és amit nem tudunk maximálisan élvezni.

A kritikát a CineStar honlapján olvashatjátok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)