Hirdetés

Látványos trailerrel adott magáról életjelet a S.T.A.L.K.E.R. 2

|

A fejlesztés utolsó fázisában tart a sokak által várt posztapokaliptikus FPS.

Hirdetés

Ismervén a 2007-ben megjelent S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl előtörténetét, már a bejelentése pillanatában fel voltunk készülve arra, hogy az első számozott folytatás, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl késni fog.

Azt ellenben nem láttuk előre, hogy a csúszás legfőbb oka az első területszerző háború lesz az európai kontinensen, amire a második világháború után sor került. Ukrajna Oroszország általi lerohanását követően a GSC Game World számos fejlesztője Prágába költözött, hogy ott folytathassák a munkát.

Mindezek hatására nemcsak az eredetileg 2022-re tervezett premier esett kútba, de még az sem volt reális, hogy idén napvilágot lásson a horrorelemekkel feldobott posztapokaliptikus FPS. A legutóbbi halasztás után már 2024 első negyedévét vette célba a csapat, amit most újfent megerősített egy, a PC Gaming Show: Most Wanted keretében kiadott előzetessel.

Hirdetés

Kevés konkrétumot lehet tudni a Heart of Chornobyl narratívájáról, de az alábbi trailerben felbukkanó régi ismerős, a titokzatos monolit befolyása alól felszabadult Strider jelenléte egyértelművé teszi, hogy a folytatás cselekménye valamiképp kapcsolódik a legutóbbi S.T.A.L.K.E.R. epizódhoz, a Call of Pripyathoz. 

Noha korábban kiszivárgott dokumentumok szerint akár már három hónappal a megjelenést követően PlayStation 5-re is ellátogathat a S.T.A.L.K.E.R. 2, egyelőre csak a PC-s és az Xbox Series X|S-re szánt változatokat jelentette be a GSC Game World, amelyek ráadásul azonnal elérhetővé válnak a Game Passben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)