Hirdetés

Látványosan átszabta a Microsoft az Xbox kezelőfelületét

|

A játékosok visszajelzéseinek nyomán jött létre az Xbox Home menü.

Hirdetés

Viszonylag sűrűn, átlagosan kétévente megváltoztatja a Microsoft a mindenkori Xbox kezelőfelületét, mely gyakorlat egészen az Xbox 360-ig vezethető vissza. A nagyobb dizájnváltást pedig rendszerint kisebb finomhangolások követik, mint például a tavalyi átdolgozást, aminek a csiszolásához a redmondiak a felhasználóktól kapott visszajelzéseket vették alapul.

A játékosok egy részét már most a megújult kezelőfelület fogadja, amikor bekapcsolják Xbox One, vagy Xbox Series X|S konzoljukat, a többieknél az elkövetkező napokban élesedik a frissítés, aminek az a célja, hogy áttekinthetőbbé tegye a Home menüt, és általa könnyebben fedezhessünk fel új játékokat, fedezhessünk fel újra régi játékokat, egyszerűbben léphessünk kapcsolatba barátainkkal, illetve különféle közösségekkel, végezetül pedig még inkább személyre szabhassuk az élményt.

Hirdetés

A játékok és az appok a képernyő alján sorakoznak, így lényegesen többet láthatunk a dinamikus vagy statikus háttérből. Felül pedig azonnal elérjük a játékkönyvtárunkat, a Microsoft Store-t, az Xbox Game Passt, valamint a Keresés és Beállítás funkciókat. Innentől aktiválhatjuk azt is, hogy mindig az épp kijelölt játékhoz passzoló háttér jelenjen meg.

Ezentúl a Home menü dedikált sorában láthatjuk a számunkra javasolt címeket, és ugyanitt tűzhetjük ki a kedvenc játékainkat, csoportjainkat. Szintén külön sorokban gyűlnek a barátokhoz és közösségekhez kapcsolódó újdonságok (Friends & Community Updates), valamint a médiaappok és az elérhető tartalmak (Watch & Listen)

Hogy tetszik az eredmény?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)