Hirdetés

A League of Legendsre is hatással van a Brexit

|

Bármennyire is meglepő, a League of Legends játékosai is meg fogják érezni az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból, méghozzá a pénztárcájukon keresztül.

Hirdetés

Elképesztő, hogy mennyi mindenre kihatással van az, hogy Nagy-Britannia polgárai az Európai Unióból való kilépés mellett döntöttek tavaly, így nem véletlen, hogy óvatos lépésekkel halad előre a folyamat és egymást érik az egyeztetések a felek között. Ez a hatalmas fajsúlyú döntés pedig a játékipart sem hagyja érintetlenül. 

Hirdetés

Itt jön képbe a League of Legends, amely alapjában véve egy ingyenesen játszható MOBA, azonban helyet kapott benne két virtuális fizetőeszköz is (Riot Point és Influence Point), melyekre folyamatos játékkal ugyanúgy szeret tehetünk, mint valódi pénzért. És pontosan ez a legfőbb oka annak, hogy a Brexit hatással van az RP pontok áremelkedésére, a fejlesztők ugyanis próbálnak igazodni a változó gazdasághoz. A Riot Games ezzel kapcsolatban a következő nyilatkozatot tette a fórumon

"Tavaly júniusban az Egyesült Királyság megszavazta az Európai Unió elhagyását, ez pedig a font értékének romlását okozta a többi globális valutához, különösen az amerikai dollárhoz képest. Ez a változás azt jelentette, hogy míg az Egyesült Királyságban a játékosok ugyanannyit fizettek az RP-ért, mint korábban, addig a világ más részein élők kénytelen voltak sokkal többet kiadni értük. Éppen ezért mint sok más digitális tartalmat árusító cég, mi is több hónapon keresztül nyomon követtük a helyzetet, hogy megnézzük, helyreáll-e a font, de most, több mint egy évvel később úgy érezzük, hogy elértük azt a pontot, ahol az árváltoztatás elengedhetetlen az egyensúly visszaállítása érdekében."

Természetesen ez a folyamat nem fog a játékosok háta mögött, hirtelen lezajlani, a Riot Games bejelentette, hogy július 25-től lehet számítani rá. Íme a régi és új árak (fontban megadva): 

Nektek mi a véleményetek a változtatásokról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)