Hirdetés

League of Legends - változott a jungle, mindenki kiborult

|

Szerdán jelent meg a Riot MOBA játéka, a League of Legends 5.4-es verziója, és már most rengeteg játékosnál kiborult a bili a változtatások miatt.

Hirdetés

A szerdai frissítés jelentősen megnehezítette a játékosok egy részének életét a League of Legends-ben. A közösség tagjai nem is hagyták szó nélkül a dolgot.

A dzsungel általában az a terület, ami a térképen lévő sávok között helyezkedik el. Itt nem járkálnak AI katonák, cserébe különféle szörnyek álldogálnak, akiket a játékosok levadászhatnak aranyért és tapasztalati pontokért. A League of Legends 5 fős csapatában mindig kineveznek egy junglert, aki az erdőben ténykedik, és minden ösvényre kijár, hogy segítse csapattársait.

A 2015-ös szezonban a Riot úgy döntött, hogy kicsit megerősíti az erdő szörnyeit, amiket aztán komoly nehézségek árán lehet csak legyőzni eleinte. Még a profik közül is meghaltak néhányan LCS meccsek elején, amikor megpróbálták az első néhány creepet leszedni. A junglereknek pont az ilyen kínos helyzetek elkerüléséért van egy saját varázslatuk, a Smite, ami egy adott jungle szörnyre komoly sebzést okoz. Ezt a varázslatot lehet az új tárgyakkal átalakítani.

Alapvetően 4 módosításból választhatunk, de kettő közül kellett valójában választani. A Ranger's Trailblazer a Smite erősítésére szolgált. Gyakorlatilag egy AOE csapássá változtatta az egy célpontra ható varázslatot. A célpont körül minden jungle creepet sebzett, bénított, és gyógyította használóját. Ezzel még azok a bajnokok is képesek voltak kitakarítani az erdőt, akik egyébként valószínűleg belehaltak volna az első körökbe. A másik érdemben fontos jungle fegyver a Stalker’s Blade volt, aminek köszönhetően a Smite-t már ellenfelekre is rálőhettük, lassítva őket ezzel, és így egyszerűbben leszedhettük a szerencsétlen játékost.

Az 5.3-ban a Riot bevezette, hogy a lehetséges jungler fegyverek között ingyen váltogathat a játékos, ami alapvetően egy nagyon buta megoldás volt, hiszen ezzel pont a választás fontosságát dobták sutba, de ugyanakkor szükséges volt, mert így gyengébb karakterek is túlélhették a dzsungelezés első fázisait, és nem kellett lemondaniuk az extra sebzésről később. A játékos választhatta a Trailblazert korábban és aztán Bladere cserélte az harcok előtt.

Az 5.4-ben ezt a Riot gyakorlatilag el is vette, mivel 250 aranyért lehet már csak cserélni, ami egyrészről logikus, másrészről viszont megint ott tartunk, hogy aki nem akar meghalni az megveszi a Trailblazer nevű kaszát, lemond a gankelést (tehát, amikor a dzsungler kimegy ösvényre meglepni az egyik ellenfelet) segítő tárgyról, és így jóval nehezebb lesz harcolni. Senki sem fog 250-ért cserélni, egyszerűen nem éri meg. Ráadásul az a fegyver, ami a Smite-ot egy bajnokok ellen is használható fegyverré változtatta komoly gyengítéseket szenvedett el. Mintha a Riot már nem szeretné, hogy ellenfeleket csapkodjunk vele.

Hogy ez miért is verte ki a biztosítékot a közösségben? Azért mert sosem volt ennyire szűk az életképes bajnokok száma. Egy nagyon fontos dolgot itt le kell szögeznünk: tökéletes balansz nincs és nem is lesz. Rózsaszín leányálom csupán, hogy lesz olyan pontja a League of Legendsnek, amikor nem lesz meta, amikor nem lesznek majd olyan bajnokok, melyek tisztán erősebbek a többinél. Ettől függetlenül mindig lehet a gyengébbekkel is nyerni, csak nehezebben.

A gond most az, hogy jelenleg a jungle-ben technikailag lehetetlen úgy játszani az off-meta bajnokokat, hogy azoknak tényleg legyen hatásuk a játékra. Az 5 darab meta jungler sem túl nagy szám, és az hogy ennyi hősből választhat az ember egyszerűen elkeserítő. Ettől borult ki a bili a profiknál is. IWillDominate például azt mondta, hogy sosem volt rosszabb junglernek lenni.

Mindemellett Kassadin és Veigar is komoly változásokat szenvedett el, melyek hatására kiestek az erősebb bajnokok köréből. A Reddit már el is nevezte a Game of Thrones Red Wedding jelenete után Red Patchnek a frissítést.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)