Hirdetés

Minden, amit tudnod kell a League of Legends versenymódjáról

|

Kicsit több mint egy hét múlva lesz elérhető az első éles Clash alkalom, amikor a játékosok részt vehetnek a LoL automatizált versenyrendszerében.

Hirdetés

A Leauge of Legends fejlesztői jó ideje rebesgették már egy versenymód megalkotását, és az év elején már fel is lőtték a Clash bétáját. A tesztelésnek és a finomhangolásnak most vége, jövő héten már az éles rendszerben csaphatunk össze más csapatokkal.

Hirdetés

A Clash lényege, hogy a világon minden League of Legends játékos esélyt kapjon egy "LCS élményre". Egy szerverezett versenyrendszerben játszhattok valódi tétekért, ahhoz azonban, hogy részt vehessetek a mókában, néhány feltételnek teljesülnie kell. Nem kell megijedni, egy rendszeres LoLosnak, ezek egyike sem lesz probléma:

- 30-as szintű fiók
- Rangsorbeli besorolás valamelyik listán
- Legalább 2-es Honor szint
- Telefonszámmal történő fiók ellenőrzés

Ha ezek megvannak, akkor máris elkezdhetitek összetrombitálni az 5 fős társaságotokat. Egyedi csapatnévvel és saját logóval bekerültök majd a ringbe, ahol a csapat rangsorotokhoz (ezt a rendszer az egyéni eredményeitek alapján állapítja meg) passzoló ellenfelek várnak majd. Az első körben 3 ellenféllel kerültök egy ágra, és ha sikerül átverekednetek magatokat mindenkin, akkor mehettek majd egy 8 fős ágra. Ha ott is győztök, akkor irány a legmagasabb, 16 fős dühöngő.

Legalább 2 meccs garantált minden Clash alkalmon (az első meccs, és ha veszítetek akkor egy második a vesztes ágon), de a lényeg, hogy minél többet nyertek annál komolyabb jutalmakat kaptok. Nyerhettek kupákat és zászlókat melyek feltűnnek a Summoner's Riften, illetve bezsákolhattok szokásos lootot tartalmazó kapszulákat és gömböket is. A jutalom szintje függ a Clash alatt nyújtott teljesítményetektől, és attól, hogy mennyi belépőjeggyel ugrottatok be a versenybe.

Belépőjegyet küldetések teljesítésével, kék esszenciával és sárga esszenciával is vásárolhattok majd. Az alap belépő 1 jegybe, a prémium belépő (emelt jutalmakkal) 5 jegybe kerül. A Clashen való részvételhez legalább 1 jegyre lesz szükséged.

Clash alkalmak minden második hétvégén, péntektől vasárnapig tartanak. Az első nap 4 fős ágakon, második nap 8 fős ágakon, harmadik nap pedig 16 fős ágakon vehettek részt. A 4 fős ágra akkor annyiszor léphettek be, ahányszor és amennyiszer akartok, de ha teszem azt szombaton léptek be, és megnyeritek az ágat, akkor már nem lesz alkalmatok eljutni a 16 fős ágig. Azt is érdemes észben tartani, hogy a csapat minden tagjának jelen kell lennie az egész verseny ideje alatt, különben kiestek a menetből.

A rendszer működésének finomságairól a Riot Games kis bemutatóvideót, és egy aloldalt is összerakott:

Az első Clash alkalom jövő hét pénteken indul. Ti részt vesztek majd rajta?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)