Hirdetés

League of Legends - a Tyler1-t sértegető Riot alkalmazott már nem Riot alkalmazott

|

Egy kisebb dráma kavarta fel a jelenleg Worlds hype-tól pezsgő League of Legends Reddit életét, középpontjában pedig Tyler1, a sokszorosan kitiltott streamer áll.

Hirdetés

A League of Legends fejlesztésén dolgozó Riot Games alkalmazottai nem ritkán lógnak a /r/LeagueofLegends subredditen és az ahhoz tartozó Discord szerveren. Itt fordult elő az, hogy Riot Sanjuro azt írta Tyler1-ről, hogy "tőlem aztán megdögölhet kokó túladagolásbán vagy a szteroidjai okozta hererákban, utána rendben leszünk".

Hirdetés

Nem kicsit volt erős a kijelentés. Tyler1 egyébként egy egykori League of Legends streamer, aki korábban több ezreket szórakoztatott a nevetségesen toxikus magatartásával. A játékos nyíltan, verbálisan zaklatta társait, szándékosan az ellenfelét segítette, és közvetítette, ahogy megkeseríti játékostársai életét, ezzel pedig nem kevés pénzt keresett. A Riot már 20 fiókját tiltotta ki, de mindig visszatér. Persze már nem streameli a League kalandjait, mivel az azonnali vörös jelzés lenne a fejlesztőknek, és a további fiókjait is kicsapnák.

Riot Sanjuro erre reagált elfogadhatatlan stílusban:

"Vágod te, hogy mennyi szarsággal kellett nekem megküzdenem miatta? Személyesen nekem? A munkaidőmből órákat vett el, hogy a baromságai után takarítok. Mintha a meccsekben egy terrorista lett volna."

A közösség főleg a rákos kommentje miatt csattant fel, ami után Sanjuro bocsánatot is kért a rajongóktól.

"Reddit, LoL játékosok, Tyler - borzalmasan viselkedtem tegnap este, és teljes szívből bocsánatot kérek a megnyilvánulásaimért. Minden amit mondtam elfogadhatatlan volt, főleg egy Riotostól. Kicsit eltávolodok most a Reddittől, a Discordtól és a játékbeli chattől, hogy átgondoljam a játékosokkal folytatott kommunikációs szokásaimat. Még egyszer bocsánat a sértésekért és a nyelvezetért."

Tyler1 is reagált a helyzetre, és elmondta, hogy nem haragszik senkire:

A Riot oldaláról hivatalosan annyi reakció jött, hogy belenéznek a dologba, és az érintett munkatárssal kapcsolatban lépéseket tesznek. Ott nem közölték, hogy mi fog történni, de Aaron Rutledge (Riot Sanjuro) LinkedIn profilja szerint már nincs a cégnél.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)