Hirdetés

Kirekesztő szabályt akartak bevezetni egy League of Legends-versenyen

|

Egy hamarosan megrendezésre kerülő női Legaue of Legends tornán merült fel egy nagyon nehezen védhető szabály ötlete. Szerencsére mára visszavonták a szervezők.

Hirdetés

Alapvetően azt hihetnénk, hogy a League of Legends-közösségben egészen elterjedtnek számító versenyek, ahol csak női játékosok vehetnek részt, segítenek a közösség színesítésében, egy kis extra figyelmet és elismerést szerezve a hölgyeknek. Amint egy Fülöp-szigeteki verseny példája mutatja, ez nem ilyen egyszerű.

A Garena Esports által szervezett Iron Solari League második fordulójára úgy döntöttek a szervezők, némi szabályváltozásra van szükség. Az erről szóló blogposztban azt írják, az általuk "All-feminine" kupaként aposztrofált eseményen hasonlóan az első fordulóhoz, részt vehetnek az LGBTQ-közösség női tagjai is.

 

Viszont néhány csapat felvetette, hogy "a meleg, leszbikus és transznemű női játékosok unfair előnnyel bírhatnak" (amint egy kommentelő leírta, ebben az esetben a meleg jelzőt egy helyi szó, a "bakla" megfelelőjeként használják, ők férfinak születtek, nőként élnek, de a transznemű nőkkel ellentétben nem tartják magukat nőnek, hanem egy köztes identitásuk van).

 

Hogy egész pontosan mit jelentene ez az unfair előny, azt nem magyarázták meg, de annak érdekében, hogy "minden nevezőnek egyenlő esélyeket" biztosítsanak, úgy döntöttek, minden ötfős csapatnak maximum egy játékosa lehet az LGBTQ-közösség tagjai közül. Hogy tetézzék a bajt, minden csapat, aki megsérti a szabályt, egyéves eltiltást kapott volna a Garena által szervezett eseményekről.

Szerencsére a posztot azzal zárták, hogy majd megfigyelik, milyen hatással lesznek a változtatások a versenyre, és nyitott párbeszédet szeretnének a szabályokról. Ez így is történt, és a nem kevés negatív visszajelzés hatására ma kiadtak egy közleményt, amiben bejelentik a szabályváltoztatás visszavonását.

Az eset egyébként a Riot figyelmét is felkeltette, ők egy twitter-üzenetben tudatták (még a szabály eltörlése előtt), hogy szexuális beállítotságtól függetlenül minden játékost szívesen látnak a hivatalos League of Legends-versenyeken, és igyekeznek biztosítani, hogy a partnereik is hasonló értékek mentén dolgozzanak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)