Hirdetés

Lecsap a Modding Kommandó!

|

A Modding Kommandó egy roppant különleges szervezet, melynek alapítója, és egyben parancsnoka Edu, azt tűzte ki céljául, hogy kíméletlenül lecsap, amikor magas modder aktivitást szimatol!

Hirdetés


Ezúttal nagy örömmel csatlakoztam én is az, akciócsoporthoz, hiszen ez a bevetés már a második volt. Az első rajtaütést MEC főhadiszállásán hajtotta végre Edu, mely eseményről a radikalmod-on olvashattok! Lelkesedésemet csak tovább fokozta, mikor már biztosan tudtuk, hogy a kiszemelt modder DonVito lesz, Quake IV témájú házával! Ez a játék valahogy hozzám is közel áll!


Természetesen a viccet félre téve, a modding kommandó célja, hogy interjút készítsünk az arra érdemes moddolt gép tulajdonosával, hogy ezáltal mások is bepillantást nyerhessenek egy ilyen drasztikus átalakítás miértjébe. Az interjút Edu készítette Mórocz Gergővel melynek teljes tartalmát, a radikalmod-on itt olvashatjátok!


A "vallatást" a gép alapos mustrálása után következett, amit én is nagy érdeklődéssel figyeltem. DonVito a gépét, már a radikalmod modblog-jában bemutatta, így hát valamelyest felkészülten érkeztünk (itt megtekinthető). A beszélgetés közben bennem is sok kérdés merült fel a géppel kapcsolatban, de szerencsére az Edu-nak adott válaszokból idővel mindent megértettem.


A gépen, mint az interjúból is kiderül, számtalan egyedi ötlet volt megvalósítva, így az ember csak egyre fedezte fel a meglepőbbnél meglepőbb megoldásokat. Az egész "épület" összhatása rendkívül jó volt, látszott hogy minden részletében Quake-es sikerült. E hatás eléréséhez rengeteg apróság járult hozzá. A jól elkapott alapszín választást, a szárazecsetes technikával végrehajtott rozsdásítás, és antikolás egészítette ki.


Nagyon tetszett a mikrohullám sütő alkatrészeinek ötletes felhasználása, kifejezetten jól mutatott a ház tetején lévő burkolat. A látványt tovább fokozta a gázálarc cső, és a fényképezőgép objektív kombinálása. Kiemelkedő ötlet volt véleményem szerint a villanyborotvából kinyert szűrő alkalmazása a reset gomb védelmének érdekében. Az előlapon található gombok, bekapcsolás után fantasztikusan mutattak. Ezek után szemügyre vettük a belső megvilágítást és kialakítást, ami szintén nagyon jól illett a mod-hoz.


Igyekeztünk minél kisebb zavart kelteni a család körében, főleg hogy egy szombati napon kommandóztunk a helyszínre. Szerencsére Gergő nagyon kedvesen fogadott minket, és igyekezett a Quake IV házon kívüli munkáiból is bemutatni némi ízelítőt. Úgy érzem egy igazi moddert ismerhettünk meg benne, mindenhol ennek jeleit lehetett látni amerre csak vezetett minket. Köszönjük a lehetőséget DonVito-nak, remélhetőleg találkozunk a mod-tech hall-on!

 

Tovább az eredeti cikkhez >>>

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)