Hirdetés

Leépítések John Romero csapatánál

|

John Romero MMO-kra szakosodott stúdiója létszámleépítés áldozata lett.

Hirdetés

Véleményem szerint John Romero élete legrosszabb döntését hozta meg, amikor kilépett az id Software kötelékéből, ugyanis több kreativitáls rejlik a kisujjában, mint amennyit a mostani id fődizájner, Tim Willits ki képes préselni magából. A hírneves dizájner távozása óta hasztalan keresi helyét a világban. Az általa alapított Ion Stormnál kalapált Daikatana bődületesen nagyot bukott, nem járt sikerrel a Midway színeiben sem, mobilos fejlesztéseitől se szállt el a világ, így most MMORPG-t fejleszt a Slipgate Ironworks csapatának élén.



A kaliforniai illetőségű cég az MMO-kra szakosodott Gazillion Entertainment tulajdonában áll, s a napokban kénytelen volt szembenézni egy kisebb (egyes források szerint nagyobb) létszámleépítéssel. Az anyavállalat csupán az elbocsátások tényét volt hajlandó megerősíteni, konkrét számokat nem közölt, ám a Kotaku bizonytalan eredetű értesülései szerint megközelítőleg félszázan kapták kézhez a felmondó levelüket tartalmazó borítékot.



A közleményben továbbá még arról is olvashatunk, hogy a dizájn, és a játék tervezett mérete a leépítés következtében változik, vagyis kevésbé lesz grandiózus, mint ahogy eredetileg eltervezték. Az egésszel csak az a baj, hogy nem tudjuk, mi változik, ugyanis még semmit sem láttunk a szóban forgó névtelen alkotásról. Na jó, annyit igen, hogy a BigWorld technológiájára épül.
Zárásként hozzátette még a Gazillion, hogy 2010 roppant izgalmas év lesz számukra, ugyanis egymás után kezdik el kiadni játékaikat. John Romero csapata mellett még a NetDevil és a Gargantuan felett gyakorolnak irányítást.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)