Hirdetés

Left 4 Dead 2 - Nem jelenhet meg Ausztráliában

|

Az ausztrál hatóságok újabb erőszakos játékot néztek ki maguknak. Ezúttal a Left 4 Dead második részét száműzték a kontinensnyi szigetről.

Hirdetés

Ausztrália érdekes hely, tele van erszényesekkel, fegyencek és bevándorlók leszármazottaival, maréknyi őslakó kószál még itt-ott, a víz a másik irányba folyik le a WC-n, és még sorolhatnánk.



Krokodil Dundee hazájában rendesen rájár a rúd a játékosokra, pedig az ország több neves fejlesztőcsapatot is adott már a világnak. A The Creative Assembly, az Irrational Games (2K Boston, 2K Marin, 2K Australia), és az Auran is komoly érdekeltségekkel rendelkezik arrafelé. A gondot egyszerűen a hatóságok által alkalmazott korhatár besorolás jelenti, mely szerint 15+-os a felső szint. Minden olyan játék, amelyik ennél szigorúbb megítélés alá esik, nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, vagyis automatikusan kitiltatik. Őszintén meglepődtem volna, ha a Left 4 Dead 2 elsőre és lazán vette volna ezt az akadályt.



Az illetékes hatóság által citált kifogások között szerepelnek Left 4 Dead 2 18 éven aluliaknak nem ajánlott erőszakos jelenetei, amelyekben a veszettséghez hasonló vírussal fertőzött "élő" emberek bándalmazására kerül sor. Külön kiemelik a kézifegyverek használatát, ami jelentős mennyiségű vér spriccelésével, fröccsenésével, fejek és végtagok elvesztésével, zsigerek kiontásával járhat. Összegezve a játék interaktív természete felerősíti az erőszak állandó és intenzív ábrázolásának hatását. A Kotaku kezébe került jelentés szerint a döntéshozók nem voltak egységesek, néhányan átengedték volna a játékot, ám végül az ellenzők kerültek többségbe.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)