Hirdetés

Ingyen játék: free-to-play címek, amiket érdemes kipróbálni

|

A free-to-play címek özönében nem nehéz elmenni néhány igazán szórakoztató darab mellett. Gondolatébresztőnek ajánlanánk nektek pár remek ingyen játékot, és persze a ti tippeitek is jöhetnek.

Hirdetés

Miközben mindnyájunk háztartásában van legalább egy olyan PC, amin a League of Legends telepítve van (költőien túlzunk nyilván, de a legtöbben az "ingyen játék" kapcsán azonnal erre asszociálnak), nem nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy vannak más ingyenesen játszható címek is, amik szintén megérdemelnének legalább egy tesztkört.

Akár mobilokról, akár PC-s címekről van szó, az F2P részleg nagyot nőtt az elmúlt néhány évben, és sorra jönnek ki a jobbnál-jobb játékok, miközben az öregebb darabok is igyekeznek lépést tartani az újoncokkal. Összeszedtünk nektek most 10 ingyenes címet, amikre érdemes lehet ránézni. Persze ez teljesen szubjektív, bőven van még helye a ti ötleteiteknek is, amelyeket örömmel olvasnánk a kommentek között.

Revelation Online

Március elején nyílt meg a nyugati játékosok előtt a Revelation Online, ami sok tekintetben hasonló a TERA-hoz, mégis kicsit más. Kezdésnek a harcrendszer tekintetében a fejlesztők megpróbáltak minden igényt kielégíteni: aki szeretné az használhatja a klasszikus TAB célzós megoldást, de szabadon is lehet csapkodni, akár a modernebb címekben. Ezen felül a szintezés alatt egy erős sztori kísér minket, amit egy csodálatos világban vihetünk végig, ráadásul viszonylag hamar szárnyakat is kapunk, így repülhetünk is. Dinamikus mozgás, rengeteg tartalom és izgalmas karaktereket kínál. Egy letöltést mindenképpen megér.

Star Wars Force Arena

A Clash Royal formuláján csavartak egyet a fejlesztők. Az alapvetés ugyan az: adott egy pakli, aminek lapjait a csatatérre húzva elindítunk egy zászlóaljnyi egységet, ami ellenállás hiányában az ellenséges épületekig menetel. A Force Arena azzal dobta fel a játékmenetet, hogy a játékosok által irányított hősökkel, és az azokhoz tartozó társegységekkel befolyásolhatjuk a csaták menetét, ráadásul a nagyobb, és összetettebb térkép ahhoz is hozzásegít, hogy hosszabb, és kimértebb meccseket játszhassunk, mint a Cupercell (egyébként szintén kiváló) stratégiájában. Mindehhez még hozzájön a Star Wars hangulat, a jól ismert dallamok és a közkedvelt karakterek.

Shadowverse

A Hearthstone ligájában versenyezni veszélyes feladat, de a Shadowverse beleállt a csatába, és nem is tette rosszul. A Twitch.tv közönsége által csak "anime Hearthstonenak" ismert címben minden megvan, amit a Blizzard csodájától megszoktunk, de minderre még rájön egy kampány, ami megtanítja a játékosokat a Shadowverse alapjaira, megismertet minket az egyes hősökkel, és bemutatja a játék sajátosságait. Egyedi hangulata, különleges lapjai és szabályai miatt bőven megér egy próbát a kártyajátékok rajongóinak.

Atlas Reactor

  • Platform: PC
  • Műfaj: Stratégia
  • Letöltsé: Steam

A játék rajongói körökre osztott MOBA-nak hívják a címet, és nem állnak messze az igazságtól. A játékosok az Atlas Reactorban egy-egy hőst irányítanak, csak ezúttal a három ösvény és a tornyok helyett egy négyzetrácsos tábla, és taktikus játékmenet várja a harcosokat. A koncepció érdekes, és a megvalósítása is jól sikerült, főleg mióta a Trion végre ténylegesen F2P modellre váltotta a címet, és már minden hőst, és feature-t elérhetünk benne egy forint feláldozása nélkül is.

Fire Emblem Heroes

A Pokémon GO és a Super Mario Run hisztéria között érkezett a Nintendo második mobilos játéka, ami az itthon kevésbé ismert Fire Emblem szériára épít. Ez az online stratégia összetereli a korábbi epizódok ikonikus karaktereit, és ránk bízza azok fejlesztését. Minden játékos négy karaktert vihet csatába ebben a körökre osztott játékban, ahol a cél az ellenfelek legyűrése, karakterek gyűjtögetése, és különböző kihívások, illetve a sztori térképek teljesítése. Aki mindent ki akar maxolni benne, annak hónapokra elég tartalmat kínál a játék pláne a viszonylag sűrű tartalmi frissítéseknek köszönhetően.

WildStar

Ha egy olyan teljes értékű MMORPG-t akarsz játszani, amiben kellően elég PVP és PVE tartalom van, nem ázsiai, és nem forgat ki minden vagyonodból, akkor a WildStar lesz a kedvenced. Az NCSoft eredetileg havidíjas játéka mára teljesen ingyenesen játszható, és tele van izgalmas küldetésekkel, kihívásokkal, PVP arénákkal, és a műfaj talán legjobb Player Housing rendszerével. A játék nem csak a F2P de a teljes MMO piac egyik legdurvább címe, ami mindenképpen megér egy próbát a műfaj kedvelőinek.

Tap Titans 2

Nem a Cookie Clicker az egyetlen játék, amit munka közben, szünetekben unottan lehet nyomkodni. A Tap Titans 2 egy szerepjátékba bújtatott klikker játék, amiben annyi a dolgod, hogy addig tapicskolod a kijelzőt, amíg el nem hullanak az ellenfelek. Aztán az összegyűjtött aranyból vehetsz felszereléseket, képességeket, és segítőket, hogy a végén már hozzá se kelljen érjél a telefonodhoz a győzelemért.

Vainglory

Koreát már meghódította a mobilos esport, amit leginkább a Vainglory robbantott be. Ez a 3v3 MOBA nem egy olcsó koppintása a League of Legendsnek, hanem egy tényleg átgondolt, kimondottan kis képernyőkre tervezett hardcore, kompetitív cím. A karakterek képességeitől a térkép felépítéséig minden úgy lett kialakítva, hogy mobilokon és tableteken is teljes élményt nyújtson.

Brawlhalla

  • Platform: PC
  • Műfaj: Verekedős
  • Letöltés: Steam

PC-n (az emulátoros bohóckodáson túl) valószínűleg nem kerülünk közelebb a Super Smash Bros. élményhez, annál, mint amit a Brawlhalla nyújt. Egy 2D-s pályán csapkodhatjuk egymást különböző fegyvereket használó karakterekkel, akiknek különleges képességeit sokáig kell gyakorolni a tökéletes győzelemig. Alapvetően egy bugyuta csapkodásnak tűnik, de hosszú idő, és rengeteg tanulás szükséges a profi szint eléréséhez. Izgalmas kis apróság ez, ami megéri a figyelmet.

Marvel Heroes

Aki túl tudja tenni magát a szuperhősök jelenlétén, és az esetlegesen felbukkanó Marvel ellenszenvén az egy meglepően tartalmas és szórakoztató akció-RPG-t találhat a felszín alatt. A 60+ választható karakteren túl rengeteg küldetés, helyszín, és érdekes karakterfejlesztési lehetőség várja azokat, akik szeretnek órákon át tárgyakat hajtani. Az MMORPG-kből sok ismerős elemet is átültettek ebbe az ARPG-be: vannak guildek (Supergroups), raidek, eventek és még crafting is. Aki szereti a képregények világát, vagy csak egy jó APRG-t keres (amit egyébként egy népes és meglehetősen kedves közösség tart életben), annak nem kell tovább mennie ennél.

Ti kipróbáljátok/próbáltátok valamelyiket a fentiek közül? Ha igen, akkor meséljétek el saját tapasztalataitokat, és kalandjaitokat, vagy egészítsétek ki az ingyenes játék listát valami frankó címmel, hátha páran elveszünk egy új világban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)