Hirdetés

Legközelebb ezt a Final Fantasy részt újíthatja fel a Square Enix

|

Egy 2021-ben szárnyra kapott pletykát most egy ipari bennfentes is alátámasztotta.

Hirdetés

Miközben a Final Fantasy rajongók épp a XVI-ot és a VII remake-jének következő fejezetét várják, Jeff Grubb egy régi pletykát emleget. Még 2021-ben ugyanis kiszivárgott egy GeForce Now adatbázis jegyzék, amiben rengeteg más érdekes cím mellett a Final Fantasy IX remake is szerepelt. A listán voltak játékok, melyeket azóta már bejelentettek, így jó esély van rá, hogy nem légből kapott koholmányról volt szó.

Ettől függetlenül a Final Fantasy IX remake-ről még mindig nem hallottunk semmit. Ez a napokban változott, amikor Jeff Grubb egy beszélgetésben felemlegette a projektet.

Hirdetés

Az iparági bennfentes azt állította, hogy vannak forrásai, akik szerint a játék még mindig készül. Ennek a kijelentésnek nem elképzelhetetlen a valóságalapja: a Square Enix egy szigorú megjelenési beosztást követ, aminek most a Final Fantasy XVI és a Final Fantasy VII Rebirth a két legfontosabb eleme. Valószínűleg akkor sem beszélnének egy Final Fantasy IX remake-ről, ha az tényleg készülne.

A franchise egyes darabjai folyamatos beszédtémát képeznek. Mindenkinek a Final Fantasy VII a kedvenc epizódja, mindenki imádja köpködni a XIII-at, és mindenki örömmel fizet elő a XIV-re. A Final Fantasy IX messze van a széria legnépszerűbb darabjairól, de ebben meg is van annak a lehetősége, hogy egy remake-kel valami maradandót alkothasson belőle a Square. Mi nem bánnánk, ha így lenne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)