Hirdetés

Lehet, hogy a Cyberpunk 2077 folytatásai már nem Night Cityben fognak játszódni?

|

A CD Projekt RED egyik vezető írója érdekes dologról beszélt egy interjúban.

Hirdetés

2020. december 10-én nem éppen olyan állapotban jelent meg a Cyberpunk 2077, ahogyan azt a játékosok várták, amely komoly presztízsvesztést okozott a The Witcher 3: Wild Hunttal mennybe ment CD Projekt RED-nek. A lengyel stúdió azonban nem adta fel: három évnyi kemény munkával és rengeteg pénzből, de helyepofozta a sci-fi RPG-t, amit a Phantom Liberty kiegészítő koronázott meg. A statisztikák alapján megérte költeni a játékra, rettentő sikeres lett, ezzel pedig produkált egy hasonló megváltástörténetet, mint amit a No Man's Sky vagy éppen a Rainbow Six: Siege. 

Bár több kiegészítő nem készül, és a multiplayer módot is kukázták, ez nem jelenti azt, hogy a Cyberpunk egyetlen játékkal kifújt: a cég azt már az új projektjeinek bejelentésekor egyértelművé tette, hogy nagy tervei vannak az IP-vel, még ha a következő The Witchert előbb is kapjuk meg. 

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 és a Phantom Liberty fő helyszíne is a futurisztikus, fiktív város, Night City volt, amely csodákat és borzalmakat egyaránt tartogat. Rengeteg potenciál rejlik még benne, így adná magát, hogy ide térjünk vissza a következő részekben is, de a GamingBolt kíváncsi volt arra, hogy mi a véleménye erről a fejlesztőknek. A CD Projekt RED egyik fejlesztőjével, Magda Zych vezető íróval interjúztak, és erre is rákérdeztek, Zych pedig rávilágított, hogy nem szükségszerű a visszatérés:

"Ahogy [a Cyberpunk alkotója] Mike Pondsmith elmondta, a cyberpunk mint műfaj egyfajta figyelmeztetés arra, hogy mi történhet, ha nem elég óvatos az emberi faj. Ez nem egy olyan elvont sci-fi ötlet. Szerintem az ilyen típusú történetek bárhol játszódhatnak, ahol kialakul az überkapitalizmus, ami a társadalmak összeomlását okozza. Night City csak egy olyan hely, mint bármelyik másik város, akár valós, akár elképzelt."

Egyelőre nem sokat tudunk a Project Orion kódnevű folytatásról azon kívül, hogy ez már nem a stúdió saját motorjával, hanem az Unreal Engine 5-tel készül, ugyanis még arról sem döntöttek egy korábbi nyilatkozat alapján, hogy a következő Cyberpunk videojáték is belső nézetes lesz-e, de érdemes elgondolkodni Zych szavain. Ti örülnétek neki, ha maradnánk Night City utcáin?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)