Hirdetés

Lekapcsolja két játéka szervereit 2K Games, hogy egy harmadikra fókuszálhasson

|

A 2K Games erőforrásai végesek, ezért muszáj a kiadónak áldozatot hoznia, de nemcsak neki, hanem a játékosoknak is.

Hirdetés

Amikor az ember multiplayer játékot vásárol, mindig számolnia kell azzal, hogy előbb-utóbb leállnak a szerverek, és nem marad más az egészből, mindössze a kellemes emlékek, és esetleg az azokat megőrző videók. Hasonló a helyzet azokkal a címekkel is, amelyek az online komponens mellett single-playerrel is bírnak. Jobb esetben csak a multis tartalmaknak kell búcsút intenünk, de az sem példa nélküli, hogy a szerverek lelövésével az egész játék megy a levesbe.

Szerencsére a 2K Games két, nem túl régi alkotásával kapcsolatban a kedvezőbb forgatókönyv látszik érvényesülni, azaz nem válik teljesen használhatatlanná a WWE 2K19, sem pedig a WWE 2K20 azután, hogy lekapcsolják a szervereiket.

Hirdetés

A kiadó döntése következtében már csak június 30-áig élnek az imént említett játékok online funkciói, július 1-jétől nem indíthatunk többé online meccseket, de a közösség által létrehozott tartalmak le- és feltöltésére is keresztet vethetünk. A 2K Games indoklása szerint erre azért volt szükség, hogy az így felszabaduló erőforrásokat a sorozatot ismét talpra állító WWE 2K22 támogatására fordíthassák.

Egyébiránt a WWE 2K20-ért nem nagy kár, olyan botrányosan rossz volt, hogy a WWE 2K21-et lefújta a kiadó, és inkább adott még egy év fejlesztési időt a csapatnak, nehogy megismétlődjék a blamázs. Az emiatt hosszúra nyúló várakozást a WWE 2K Battlegrounds próbálta elviselhetőbbé tenni, kevés sikerrel.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A WWE 2K19 online funkcióinak nyugdíjazását viszont sajnáljunk, mert lényegesen jobb volt utódjánál. Akkor még úgy tűnt, hogy minden a legnagyobb rendben, jó irányba indult el a pankráció rajongóit megcélzó széria. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna. A WWE 2K22-vel azonban felcsillant a remény, úgy tűnik, hogy a kiadó és a fejlesztők is megtanulták a leckét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)