Hirdetés

Bréking: lemondott Yoichi Wada, a Square Enix elnöke

|

Yoichi Wada, a Square Enix vezetője lemondott a posztjáról. Helyét Yousuke Matsuda veszi át, aki 2001-ben csatlakozott a céghez.

Hirdetés

A hatalmas japán fejlesztő / kiadóvállalat talán legismertebb sorozatai a Final Fantasy, a Dragon Quest és a Kingdom Hearts, de az Eidos felvásárlásával most kiadóként gondoskodik az új Hitman, Deus Ex, Tomb Raider és Thief címek anyagi támogatásáról is.

Yoichi Wada 2000 áprilisában csatlakozott a Square vezetőségéhez, ahol az év végére a vállalat elnökévé lépett elő. Segített megreformálni a vezetőséget, majd amikor a Square és az Enix összeolvadtak, szintén ő állt az élre.

Az 53 éves elnök helyét Yousuke Matsuda veszi át, aki szintén jó ideje a vállalat vezetőségének tagja. Hogy mi a váltás oka, azt egyelőre csak azzal magyarázták, hogy "átszervezik a vezetőséget". Valószínűleg köze lehet ennek ahhoz, hogy a vállalat komoly anyagi veszteségekkel zárja a negyedévet, amelyet néhány konzolos címük lassú eladásának köszönhetnek. A különböző számadatokat összeadva nagyjából 10 milliárd Yen (25 milliárd forint) veszteségről és 13 milliárd Yen (32 milliárd forint) bevételkiesésről van szó. Wada sorsáról még nincs információ, ahogy arról sem, hogyan befolyásolja ez a fejlesztőket és játékaikat. Bízzunk a legjobbakban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)