Hirdetés

Lenyűgöző virtuális tárlat - a Nemzeti Galéria csodáiról gigapixeles fotók készültek

|

Mától kezdve nem fogadom el azt az érvet, hogy "én nem nézek festményeket, mert el kell menni a múzeumba". A csodás festmények jönnek el hozzánk...

Hirdetés

Mostantól nincs mese - a Nemzeti Galéria csodás művészeti alkotásokat tartalmazó gyűjteményének 18 elképesztő műremekét hihetetlen részletességgel bedigitalizálták és bárki számára elérhetővé tették.

Olyan közelről lehet megnézni a képeket, amely közelség miatt a múzeumi őrők tuti ránk szólnának a valóságban - s nemcsak ez a csoda benne, hanem azok az apró részletek, amelyeket eddigi replikákon nem is nagyon vehettünk észre. Itt van például Benczúr Gyula bármely fantasy regény illusztrációjaként is használható csodás alkotása, a Budavár visszavétele, amely eredetiben 708 x 351 cm - azaz hét méterszer három és fél méter. Most minden apró részletét szemügyre lehet venni otthon, a monitorunkon - és higgyétek el, megéri.

A magyar festészet és a Nemzeti Galéria gyüjteményének világhírű csodáit ti is megtekinthetitek - további részletek a témáról testvérlapunk, a PC World oldalán érhetőek el. Irány a virtuális múzeum és a sok csodás alkotás!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)