Hirdetés

Letartóztatták a Sonic alkotóját

|

Yuji Naka legendás játéktervező, a kék sünt is (részben) neki köszönhetjük. Most bennfentes kereskedelemmel vádolják.

Hirdetés

Bennfentes kereskedelem vádjával letartóztatták Yuji Naka japán játéktervezőt, aki többek között az első Sonic-címek felett bábáskodott. Az elmúlt 24 órában több embert is elfogtak egy nyomozás végeredményeként, például Taisuke Sazakit, a Square Enix egyik alkalmazottját.

A vád súlyos: mielőtt az Aiming nevű stúdió bejelentette volna a következő - Tact című - Dragon Quest-epizódot 2020-ban, Sazaki és társai megtudták, mire készülnek, és bevásároltak a vállalat részvényeiből. Arra számítottak ugyanis, hogy a leleplezés után megugrik majd az árfolyam.

Az ötletgazda, aki akkoriban az aktuális Final Fantasy- és Kingdom Hearts-játékon dolgozott, több mint 26 millió jen értékben vásárolt részvényt, míg Naka "beérte" 2,8 millióval.

Hirdetés

A hatóságok még nem erősítették meg a letartóztatás tényét, de a japán média már tényként kezeli. Azt sem tudni, eladták-e a részvényeket, vagyis nyerészkedtek is az illegális bennfentes kereskedelmen, vagy "csak" bevásároltak.

Naka egyébként a Balan Wonderlandon dolgozott, azaz éppen a Square Enixszel állt szerződésben, amikor barátaival rárepült a részvényekre. Az a játék egyébként hatalmasat bukott, az év egyik legrosszabbja lett.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)