Hirdetés

Lezárult a vásár: EA kezében a Digital Illusions

|

Az Electronic Arts bejelentette, hogy végre sikeresen felvásárolta a Battlefield sorozatot jegyző Digital Illusions (DICE) fejlesztőcsapatot.

Hirdetés

A Svédországban, Stockholmban székelő cég részvényfelvásárlás útján került az óriáskiadóhoz, ahol az EA tervei szerint tovább folytatná a Battlefield sorozat bővítését, illetve egyéb új játékok fejlesztését is kilátásba helyezték, újgenerációs konzolokra és akár egyéb platformokra is.

Az EA már két éve feni a fogát a DICE-ra, ám akkor a terv nem tudott megvalósulni a riválisok miatt. Patrick Soderlund, a DICE eddigi elnök-vezérigazgatója mostantól EA Stúdió Áltlalános Managerként folytatja pályafutását, de továbbra is ő felel majd a fejlesztőcég által készített alkotások minőségéért. A cég eddigi részvénytulajdonosai október 16-áig kapják meg az összesen mintegy 2,6 millió részvényért járó pénzadagokat. Ez részvényenként valamivel több mint 9 dollárt jelent, vagyis a DICE nagyjából 24 millió dollárért került az EA-hoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)