Hirdetés

Lézerharc és űrhódítás a Közlekedési Múzeumban

|

Űrhódító címmel a számítógépes játék (r)evolúcióját bemutató interaktív kiállítás nyílik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban

Hirdetés

Igazi videojáték-történeti őskövületek várnak mindazokra, akik május 20-án ellátogatnak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumba. Öreg rókáknak a nosztalgiáért, a ma született bárányoknak pedig a játéktörténelem megismeréséért érdemes a kiállításra elnézni. Íme a meghívó:

A kiállításon láthatók és kipróbálhatók lesznek olyan számítógépes játék relikviák, amelyek 25-30 éve ragadták meg a játékosok képzeletét.

Nemcsak ősi (pl. ZX Spectrum, Commodore-64, Videoton TV Computer, Commodore PET) személyi számítógépek, hanem igazi félkarú rabló, pókergép, TV-játékok és természetesen kvarcjátékok is szerepelnek a kiállításban.

Űrhódító - egy kiállítás a napjaink vizuális kultúráját is ihlető, máig ható közelmúltról. A velünk élő informatikáról.

A megnyitón régi otthoni számítógépek és konzolok által létrehozható hanghatásokból, a hangchipjeik által keltett zajokból új zenéket varázsol a Budapest Micro együttes.

A kiállítás nyitásának ideje: 2010. május 20, 14 óra

A kiállítás helyszíne: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, 1146 Budapest Városligeti Krt. 11.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)