Hirdetés

Logitech újdonságok professzionális gamereknek

|

A gyártó frissített a G-szériás termékein, kérdés csak annyi, hogy ki hajlandó ennyi pénzt kiadni értük.

Hirdetés

A Logitech bejelentette a hardcore gamereknek szánt billentyűzet+egér+fülhallgató kombójának legújabb verzióit, illetve a gyorsgombokkal és LCD kijelzővel is felvértezett Gameboard nevű kiegészítőjét. De menjünk csak sorjában!

A G19 megnevezésű billentyűzet örökölte a szériára eddig is jellemző külső és belső vonásokat. A legérdekesebb a felső részére integrált, 320×240 pixel felbontású kijelző. A GamePanel szoftver feltelepítése után ez képes megjeleníteni szinte bármit, kezdve a gép teljesítmény-mutatóitól (CPU-terhelés, RAM-használat stb.) a videókig. A legfontosabb tulajdonsága azonban az, hogy ha egy általa támogatott játékot futtatunk (Pl.: World Of Warcraft), akkor képes kiírni fontos játékbeli információkat.

 

logitech-g13-normal.jpg

 

Helyet kapott rajta még 12 darab programozható és egy Windows-billentyűt letiltó gomb, illetve 2 darab USB-kapu.

A G9-es szériájú egér szintén nem esett át nagyobb átalakításon. Az érzékenységét lehetséges menet közben is állítani, 200-5000 DPI tartományban. Rendelkezik annyi beépített memóriával, hogy 5 játékhoz képes elmenteni a beállításokat, illetve a kényelmes és pontos használat érdekében 28 grammnyi extra súlyt is bele lehet helyezni.

Következő sztárunk ugyan elvileg a keménymagos spílereknek lett tervezve, azonban a mindenki számára igen meggondolandó és hasznos vásárlás lehet. Ez nem más, mint a G35 nevű, valódi 7.1-es térhangzást előállítani képes mikrofonos fejhallgató. Meglepő, de a balos fülesen is található több gomb, tételesen: 3 programozható, 1 a mikrofon némításáért felel, 1 a hangerőért, az utolsó pedig a sajtóközlemény szerint a „térbeli hangzás finomhangolásáért" (szerintem ez a gyakorlatban egy hangszín-szabályzót jelent).

És akkor el is érkeztünk a mai felhozatal utolsó darabjához, amely a G13 Gameboard nevet viseli. Ez gyakorlatilag egy panel, amelyre rázsúfoltak egy rakat gyorsbillentyűt. A kombinációs lehetőség jóvoltából összesen 87 gombot állíthatunk be rajta. Ez is kapott egy LCD kijelzőt, azonban csak 160×43 pixeles felbontással rendelkezik, de a szerepe ugyanaz, mint a G19 billentyűzeten lévő nagyobbik testvérének.

Befejezésül lehűtöm a kedélyeket az árakkal: a Gameboard már kapható, a gyártó weboldalán 85 eurót kérnek érte, amely átszámítva nagyjából 22 500 forintot jelent.

A billentyűzet és a fülhallgató márciusban érkezik Európába, előbbi 200 dolláros (kb. 40 ezer forintos), utóbbi pedig 140 dolláros (kb. 28 ezer forintos) ajánlott végfelhasználói áron. Az egérre itthon áprilisig kell várni, az ajánlott ára 100 dollár, azaz nagyjából 20 ezer hazai valuta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)