Hirdetés

Lord British visszatér?

|

Egy, a BBC-nek adott interjúból kiderül, hogy Richard Garriott újra játékfejlesztéssel szeretne foglalkozni.

Hirdetés

Richard Garriott igazi polihisztor, annyi mindennel foglalkozott és foglalkozik egyszerre, hogy kis túlzással napjaink Da Vinciének lehetne nevezni. Kétségtelen, hogy munkássága eltörpül a reneszánsz zseni emberfeletti teljesítménye mellett, de Garriott tagadhatatlanul otthagyta letörölhetetlen kézjegyét a számítógépes és videójátékok világán. Az egykori Origin Systems vezetői nyergében ülve kövezte ki az utat az MMO műfaj számára. Nem az Ultima Online volt az első MMO a világon, de Garriott alkotása jelentette az áttörést, ami egy szűk réteg szórakozásából százezrek, később - az internet-penetráció javulásával - milliók, sőt tízmilliók időtöltési formájává vált. Ultima Online nélkül nem lett volna EverQuest, EverQuest nélkül pedig World of Warcraft.
A világűrt is megjárt brit-amerikai dizájner néhány hónapja hagyta ott legifjabb "gyermekét" (Tabula Rasa) és legutóbbi munkaadóját (NCsoft), hogy a Nemzetközi Űrállomásról megvilágosodottan visszatérve újabb álmokat kergessen.

richardgarriott.jpg



A BBC Peter Molyneux (Lionhead), Paul Barnett (Mythic Entertainment), Will Wright (EA), Johnathan 'Fatal1ty' Wendel és Richard Garriott segítségével tekintette át a 2008-as esztendőt.
Utóbbi ezen a fórumon adott hangot annak a vágyának, hogy újra játékfejlesztéssel foglalkozna, s hosszú szünet után ismételten a középkori fan

tasy-hez nyúlna, mint témához. Bár ez sem biztos, inkább csak valószínű, ahogy az is, hogy online játék lenne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)