Hirdetés

Lord of the Rings: Conquest - előzetes

|

Star Wars: Battlefront alapokra épülÅ‘, grandiózus, véres, mindkét oldalon játszható háborút ígér a Pandemic csapata. Középfölde ismét lángokban hever…

Hirdetés

Az Electronic Arts pár héttel ezelőtt örömmel jelentette be, hogy sikerült meghosszabbítaniuk Tolkien meséjének, a Gyűrűk Urának a jogait. A kaliforniaiak nem sokat vártak a következő témába vágó projekt bejelentésével.

A Star Wars: Battlefront két részével, és a Mercenaries-zel már bizonyított Pandemic csapatát bízták meg a licensz meghosszabbítás utáni első tervezett alkotás fejlesztésével. Középföldén ismét ádáz, véres küzdelem veszi kezdetét, ráadásul mindezt a Battlefront-ban megismert játékmenetre építve képzelik el a Pandemic-nél, így a The Lord of the Rings: Conquest címen futó játék olyan grandiózus, monumentális ütközeteket ígér, melyeket egyetlen egy Gyűrűk Ura játékban sem csodálhattunk meg idáig.

Irány Mória!

 

A fejlesztők legfontosabb célkitűzése, hogy Tolkien epikus hőskölteményének ismert és kevésbé ismert ütközeteit újból megelevenítsék, így a könyvet ismerők dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a tervek szerint nem csak Minas Tirith-be vagy a Helm szurdokba látogathatunk el, hanem olyan, eddig soha nem látott mesés vidékekre és helyszínekre is bethetjük a lábunkat, mint Mória, de akár Minas Morgul elképzelt ostromában is részt vehetünk.  Ezenkívül az ismertebb helyszínek sorát olyan nevek gyarapítják, mint  a Megye, Széltető, a Fekete Kapu és persze a Pelennor mezők.

The Lord of the Rings: Conquest - 1. kép The Lord of the Rings: Conquest - 2. kép

Balrog vs. Gandalf

 

A játékmenetet a már jól megismert és korábban bevált Star Wars: Battlefront alapjaira helyezik. Ismét feladat-orientált küldetésekkel kell majd szembenéznünk, ahol a már ismert terület elfoglalás kapja a legfontosabb szerepet. A csatákban összesen négy karakter-osztály közül válogathatunk, így akár egyszerű harcos, íjász, felderítő vagy mágus bőrébe is bújhatunk.  A sima mezei harcos a közelharcokban jeleskedik, az íjász a távolabbi célpontok eliminálásában válhat hasznunkra, míg a felderítő kém módjára sunyiban, lesből támad és az esetek többségében észrevehetetlen. A mágus a varázslatokon kívül gyógyítani is képes lesz. A játékélmény totális unalomba fulladásának elkerülése végett a történet előrehaladtával különböző hősöket kaphatunk meg bizonyos pontok elérésével és persze irányíthatjuk is őket.  Az alapkarakterekkel ellentétben ezek az egységek komolyabb speciális képességekkel rendelkeznek. A srácok Tolkien mesterművéhez hűen a jó oldalon Gandalfot, vagy például Aragornt pakolják a játékba, míg a sötét oldalon Szauron, Szarumán, vagy akár Gandalf vesztét okozó Balrog lesz csatába vezethető.

 The Lord of the Rings: Conquest - 3. kép The Lord of the Rings: Conquest - 4. kép

Alternatív végkifejlet Középföldén...

 

A Star Wars: Battlefront alapjaiból kiindulva a Conquest mindenképpen a többjátékos móduszra lesz kihegyezve, ennek ellenére a Pandemic egyjátékos lehetőséget is implementál a Gyűrűk Ura témát feszegető legújabb alkotásba, mely két különböző kampánnyal kedveskedik.  Az egyik a filmben megismert történetfonalat követi végig. Ellenben a másik oldal eddig nem volt ismert, éppen ezért egy érdekes csavarral veszi kezdetét az egész történet. A fejlesztők ígérete szerint egy Gyűrűlidérc bőrébe bújva kell a hobbitokat legyűrnünk, hogy megszerezve az Egy Gyűrűt, azt Szauronnak visszaszolgáltatva leigázzuk egész Középföldét. Természetesen a csatákat barátainkkal vállvetve is átélhetjük, ugyanis 4 fős kooperatív mókát ígérnek a Pandemic munkatársai. A többjátékos mód a Battlefrontban megismert alapokon nyugszik, melynek egyik erőssége talán a Conquest mód lesz. A tervek szerint a játék egyszerre 150 egységet lesz képes megjeleníteni, mely harcosok között olyan ismert egységeket irányíthatunk, mint a barlangi troll, az olifánt vagy az entek.

Az előrejelzések szerint idén ősszel érkezik a legújabb Gyűrűk Ura-adaptáció, mely PC-re, X360-ra és PS3-ra is megvásárolható lesz.

GameStar

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)