Hirdetés

Vasárnapi abszurd: íme a wi-fit hackelő macska

|

Nagyon komoly bajban vagyunk biztonsági szempontból, ha már egy macskával is fel lehet törni a wi-fi jelszavainkat.

Hirdetés

A Heartbleed biztonsági rés megjelenése után már azt hittük, hogy nem jöhet semmi, ami nagyobb fenyegetést jelenthetne az internetre egészen addig, amíg Gene Bransfield biztonságtechnikai kutató rá nem jött, hogy hogyan lehet macskával wi-fi jelszavakat feltörni.

Bransfield a Coco nevű macskáját egy speciális nyakörvvel szerelte fel, amibe egy wi-fi kártyát, egy GPS modult, egy akkumulátort és egy Spark Core csipet ültetett be (a Spark egy speciális, felhőben összekapcsolt eszközök építésére való készlet). Ezután kiküldte a macskát, aki aztán a környéken mászkálva megtalált mindenféle olyan wi-fi elérési pontot, ami valamilyen régebbi titkosítást használnak, mint pl. a WEP. Egyébként ezúton szeretném is felhívni a figyelmet, hogy semmiképpen ne használjatok WEP-et, hanem mindenképpen válasszátok a WPA2-t, ugyanis az már nagyjából minden routerben kötelező. 

A Bransfield által használt módszer tulajdonképpen a "wardriving" újragondolása, aminek az a lényege, hogy a hackerek kocsiban furikázva, laptoppal pásztázzák a környéket feltörhető elérési pontok után. Persze ő is elismerte, hogy a WarKitteh névre keresztelt nyakörvet nem gondolta komolyan, csak egy jópofa poén: "Tettem egy-két hardvert egy macskára, aztán szabadon engedtem, mert nagyon viccesnek hangott az elképzelés. Viszont ebből a kis kutatásból kiderült, hogy sokkal több védtelen wi-fi elérési pont van odakint, mint amennyiben 2014-ben lennie kéne."

Ti mit gondoltok? Milyen állattal lehetne még ennél is hatékonyabban wi-fit hackelni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)