Hirdetés

MadWorld - Előzetes

|

Még hogy a Wii a családok játékgépe! Brutális cáfolás a Sega-tól.

Hirdetés

Egy átlagos elektronikai üzletlánc Wii standja általában cukibbnál cukibb nyavajákat tartogat, ami érthetetlen, hisz a mozgásérzékelős kontrollert kézbe kapva magától értetődő lenne arra gondolni, hogy milyen jó kis móka lenne evvel virtuálisan méteres kardokkal hadonászni és rosszarcúakat földbe döngölni. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a legtöbb fejlesztő inkább a kutyasimogatós, nyulakkal partizós őrületeket szüli, és valahova mélyre folytja a belül rejtőző kicsit brutálisabb élmények iránti késztetést. A Sega háza táján azonban végre valaki kinyitotta Pandora szelencéjét, így a sok aranyosság után kapunk valami igazi „felnőttes" tartalmat. No persze nem hentai-ra gondolok a felnőttség alatt, hanem valami kicsit akciódúsabbra, némi vérrel is színezve. Persze jó dolgok is vannak itt már nekünk, hiszen a No More Heroes meg a Call of Duty World at War is adott ízelítőt a komolyabb hardcore játékokból, azonban valamiért mégiscsak hiányzik a Wii kínálatából egy olyan mű, mely Jack Thompson-t is forgatná a sírjában. Elvégre van ilyenje már a Microsoft-nak és a Sony-nak, csak szegény Nintendo nem kapott ilyet. Szerencsénkre itt van nekünk a Sega, aki úgy tűnik, végre elhozza a hiányzó láncszemet a MadWorld képében.

MadWorld - 3. kp MadWorld - 4. kp

Frank Miller Őrült Világa
A MadWorld-re elég ránézni, és máris tudatosul bennünk, hogy nem egy mindennapi játékkal van dolgunk. A Sin City világát idéző fekete-fehér látvány kifejezetten pofás és stílusos, remekül tudatja velünk, hogy ez valami komorabb és sötétebb dolog, mint a Super Mario Galaxy. A színfelhozatalt csupán akkor dobjuk meg 2-ről 3-ra mikor valaki más jelenik meg a képernyőn, pontosabban mikor éppen „eltűntetjük" onnan avval, hogy brutálisan kivégezzük. Ekkor lép be ugyanis a fekete és a fehér mellé a vérvörös, mely gondolom magától értetődő, hogy mit is jelez.

mad-vek1.jpg

A játék színtiszta brutalitásból áll, nem is szándékoztak a fejlesztő PlatinumGames-nél egy T (Teen) megjelölésért küzdeni, megelégedtek ők az M (Mature), azaz 17 év felettiekre korlátozó besorolással.  Persze most lehet nagyban hurrogni, hogy már voltak kegyetlenkedések a Manhunt 2-ben, minek is figyeljünk most erre oda? Nos, a válasz egyszerű: a Manhunt egy unalmas öldöklés volt, míg a Sega üdvöskéje egyenesen szórakoztatóan brutális. A MadWorld világában Jack (kinek fehér a kobakja, mégsem egy Thompson) fölött kapunk irányítást, aki a Deathwatch valóságshowból keresi a kiutat, akárcsak Schwarzi a Menekülő Ember című filmben. Hősünk testének tesztoszteron szintje az egekben, a jobb keze helyén pedig láncfűrész foglal helyet, alkata tehát ideális a dózer munkára. Lesz is mit legyalulnunk, ugyanis a fekete-fehér Nagy Testvér a túlélésről szól, az utcák tömve vannak rosszarcúakkal, akik egyetlen célpontja a mi marcona Jack-ünk.

 

MadWorld - 1. kp MadWorld - 2. kp

Éjó Keptön Dzsekk

Az odáig rendben van, hogy a Wiimote ideális teniszütőnek, azonban valljuk be, eddig csak igen kevés fejlesztőnek sikerül felfognia, hogy egy távirányító idétlen rángatása nem feltétlenül szórakoztató. Féltünk is, hogy a MadWorld is hasonló sorsra kerül, azonban miután egy kis időt eltölthettünk a kontrollerrel és a játékkal, büszkén jelenthetjük: fellélegeztünk. A Nuncsaku-n található analóg kar értelemszerűen Jack mozgását irányítja, a Z gombbal ugorhatunk a kis C gombocskával pedig a kamerát dobhatjuk hősünk háta mögé, ha esetleg a bunyók hevében eltévedne az. A Wiimote-on az A gombocskával püfölhetünk, a B-vel pedig láncfűrészünkkel szabdalhatunk, ha pedig ezt nyomva tartjuk és mellette fel-le, vagy jobbra-balra rántjuk az irányítót, akkor kegyetlenebb vágásokat hozhatunk elő. Az A gombot tulajdonképpen csak nyomogatnunk kell a különböző kombók eléréséhez, azonban ha nyomva tartjuk, akár meg is markolhatjuk ellenfeleinket, vagy a közeli tárgyakat, melyekkel a Wiimote mozgatásával tudunk vérfoltokat varázsolni a monitorunkra.Persze mindez unalmas gomb-püföléssé is válhatna, ha nem lennének tele az utcák megannyi kivégzési lehetőséggel, melyek szinte ordítanak ránk, hogy használjuk ki őket. Mortal Kombatot megszégyenítő, már-már nevetségesen eltúlzott kegyetlenkedéseket produkálhatunk. Embert megfog, bedob kukába, fejére vág kukafedél, fej labdát játszik. Utcatáblát kiránt, átszúr ember fején, átszúrt fejű ember elsétál aludni. Sok ehhez hasonló egyedi mód létezik az ellenfelek likvidálására, ráadásul variálásukkal csak több rajongót vonzunk a DeathWatch műsor elé, így több pontot is kapunk. Eddig csak videón láthattuk mindezt, miközben csorgott a nyálunk, most azonban kontrollerrel a kézben sikerült elérni a teljes kiszáradást. Nem elég, hogy a látvány és az irányítás is a földhöz vonzza állunkat, a háttérben szövegelő „szakkommentátorok" még egy lapáttal rápakolnak az élményekre. Mintha Knézy Jenőt hallanánk, csak ebben a műsorban a bőrt szó szerint rugdossák, vagy inkább nyúzzák.
MadWorld - 5. kp MadWorld - 6. kp

Bármennyire is véres és kegyetlen játéknak ígérkezik a MadWorld, a valóság show stílusú tálalásnak, a nevetségesen elborult B-kategóriás akciófilmeket idéző kivégzéseknek és a kommentátorok színes szövegelésének köszönhetően válik szórakoztatóvá, mintsem megbotránkoztatóvá. Ugyan a próba rövid ideje alatt nem derült ki, hogy hosszabbtávon mennyire is működhet a PlatinumGames gyermeke, az egyszer biztos, hogy minden Wii tulajnak érdemes figyelnie a boltok polcait a márciusi megjelenést követően.
 
madworldtv.jpg

 

 

madworldtv1.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)