Hirdetés

Mafia 2 Physx videó és első vélemények

|

Barátaink a mafia2.hu-nál szereztek egy klassz Physx videót a játékból.

Hirdetés

S az IGN segítségével néhány korai véleményt is kaptak tapasztalt IGN.com teszterektől, akik már látták a játékot.

Kezdjük egyből a filmmel:

Aki eddig nem várta a Mafia 2-t és kedveli a stílut, az gyorsan tartson önvizsgálatot...

Lássuk a véleményeket is:

BEEZBALL:

Mit lehet egy olyan játékról mondani, amiről úgy érzed, hogy már korábban is játszottál vele? Számomra a legjobban sikerült része a játéknak, az a 40-es évekbeli vibrálás. A zenék hallgatását nagyon élveztem ( igaz, én személy szerint megőrülök a jazz-ért). Az irányítás egy harmadik személyű akció-játékra van hangolva, ami remekül működik. Az autó irányítása azonban, már messze nem ennyire jó, talán a demo-ban lévő legnagyobb hiba, hogy az üldözendő autót lehetetlen elkapni.
Szerencsére, az összes fontos célzó eszköz megfelelően használható.

Nekem fontos egy sandbox játékban, hogy a fő- és mellék küldetések, valamint a sztori tökéletesen illeszkedjen egymáshoz és azt hiszem ez a Mafia 2-ben így van, úgy vélem ez számít igazán. Negatívum, hogy elő fordulnak apróbb vizuális hibák, melyet a játék kiadásáig még ki kell javítani. A játék jól néz ki, igaz nem ártana kicsit alakítani a szín világon. Azt hiszem, ha kipróbálod a játékot tetszeni fog és olyan érzés lesz, mintha már játszottál volna vele korábban.



FOZZYTHEGAMER:

A 30 perc alatt amíg játszhattam, meg kellett állapítanom, hogy a Mafia 2 nagyon jól néz ki. Az egyik dolog ami azonnal szembetűnt, hogy a hangok remekül sikerültek, ez az egyik legerősebb pontja a játéknak. Láthatóan nagy munkát fektetett a 2K Games abba, hogy életet vigyenek a szereplőkbe és bámulatos 40-es évekbeli hangulatot teremtsenek.

A grafika életszerű, de nem túl látványos. Ugyan ez mondható az irányításra. A játék egyedüli hiányossága, hogy nem tesz le semmi újat az asztalra. Ez egy tökéletes példa arra a játékra, ahol a sztori kiválóvá teheti, de el is ronthatja a játékot, minthogy a maffiáról szóló játékok is ritkák, tökéletesek pedig nem is léteznek. Csupán 30 perc után, azt kell mondjam, hogy jó benyomást tett rám, azonban többet kell mutatnia, hogy eldöntsem, hogy megvegyem-e.


JUVI008OK:

A Mafia 2 demo-ja cigaretta pakolással kezdődik. Kemény szó váltásokat követően tűzharcba keveredsz, ami gyorsan vált egy közép szintű üldözéssé. Miután az ellenfelek elmenekülnek – mert a rozzant kocsival nem lehet elkapni őket – megbeszélitek a haverjaiddal, hogy találkoztok, ez egy kivágott jelenet után meg is történik, egy üres épületben vagy egy töltény tárral. Végre a demo-ban először, a vasútállomásnál ki lehet próbálni a tipikus fedezék-rendszert. Nem tudok semmi különöset mondani a játékról, de sokkal jobb, mint korábban.

Az alatt a rövid idő alatt amíg játszottam vele, nem sok lehetőségem volt. Azt hiszem a legnagyobb gond a demo-val az az, hogy nincs benne semmi, ami meg tudna ragadni. Nagyon kevés benne a “wow” faktor, ami ahhoz kell, hogy elégedett mosollyal sétálhassak el. A tűzharcban csak arra tudtam gondolni, hogy az Uncharted 2 mennyivel jobb, a nyílt világú játék menet során, pedig a GTA IV-en járt az eszem. Amennyiben a demo a játék egyik legmozgalmasabb pillanatára koncentrált, akkor nagyot fognak koppanni, abból amit láttam azt kell mondjam a Mafia 2-ben nincs semmi különleges.

BRITT5091:

Mielőtt elkezdeném, meg kell említsem, hogy míg a jó öreg “Game Over” képernyőt kaptam a szemem elé, és egy lefagyást, csak 10 percig tudtam vele játszani. A demo két részből áll egy autós üldözésből (egy teljesen átlagos üldözésre kell gondolni) és egy lövöldözős részből, ez leginkább az Uncharted-re emlékeztet.

Sose rajongtam igazán az üldözéses jelenetekért a játékokban, mert leggyakrabban az irányítás rossznak és ügyetlennek érződött. Amikor rám került a sor, hogy elkapjam a rossz fiúkat, ugyan olyan érzésem volt, mint bármelyik másik játék üldözéses jeleneténél.

Ezen kívül az üldözés jól ment, egészen addig amíg egy sarkon túl gyorsan fordultam be, az autó megcsúszott, megpördült neki vágódott egy hordónak, majd az oldalára állt, a szereplők pedig meghaltak. Egy hiba folytán azonban nem tudtam újra kezdeni az üldözést, hanem azonnal kezdődött a lövöldözős rész.

A tűzharc során falak és különböző tárgyak mögé húzódhatsz fedezékbe, az ellenfelek ugyan így tesznek. Ahhoz, hogy meghalj elég pár pontos lövést bekapni, azonban ahhoz, hogy te ölj gyorsan, elég fejbe lőni az aktuális ellenfelet. Ez a része igencsak szórakoztató a harcoknak és viszonylag könnyen kivitelezhető.

Bízom benne, hogy van olyan része a gameplay-nek vagy a sztorinak, a demo-ban látottakon kívül, ami elhozhatja az ún. “wow” faktort. A Mafia 2-ben komoly potencia van és túlzás lenne azt állítani, hogy sok hasonló játék lenne.


POCKETMOBSTERS:

Egy kis polírozás nem ártana a grafikának, mivel jelenleg egy kicsit csiszolatlan, de már most jónak tűnik. A sztori vissza röpít az adott korszakba. Az elfuserált demo során egy srác arról beszélt, hogy milyen nehéz volt tökéletesen vissza adni a korszak hangulatát, hogy mennyi idő volt a fegyverek, autók stb. tökéletes lemásolása. Jó munkát végezetek, ezek a részletek segítenek bele élni magunkat a maffia-korszakba, a Mafia 2 játszása során.

A cselekményből nem sokat tudunk meg, viszont szembetűnő, hogy a szinkron hangok milyen jó munkát végeztek, érdekes ezt látni. Elveszítettem az üldözendőket, nem tudom, hogy el lehet-e kapni őket, de úgy néz, hogy automatikusan történnek így a dolgok. Még egy dolog, kifutottam az időből, nem tudtam, hogy van idő limit, nekem nem szólt senki, szóval lehet, hogy jobban is lehet csinálni a dolgokat.

Összességében szórakoztató volt. Ez egy remek sandbox játék, ami egy más világba kalauzol el minket és ad lehetőséget egy kellemes kikapcsolódásra.

Köszönet a cikkért Paulie-nak a mafia2.hu-tól!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)