Hirdetés

Mafia Wars - már 4 millió játékos

|

A Facebook talán legnépszerűbb játéka a szerkesztőségben is hatalmas rajongásnak örvend, így nem meglepő, hogy már négymillióan játszanak vele nap mint nap.

Hirdetés

Röpke három hónap alatt a Mafia Wars játékosainak száma a duplájára nőtt, adta hírül a Gamasutra. A játék egy éve indult hódító útjára, s a főleg ilyen és hasonló típusú játékokat készítő Zynga üzemelteti.

A játékban egy Mafia vezérét alakítjuk, a maffiánk tagjai pedig az alkalmazást használó ismerőseink. Így fordulhat elő, hogy Mazur (Don Lujdzsi), BZ (BZ), Mayer (Don Balla), Sophiaso (Donna Brunhilda), Flatline (Don Flatzor), Malachit (El Malachito), Eskin (Don Hajdú), Vakka (Don Vakka), illetve szerény személyem is ugyanazon nagy család tagjai vagyunk. Eleinte csak New York városában lehetett kivívni magunknak a kellő tiszteletet, ám mostmár Kubába is ellátogathatunk, hogy ott kerüljünk a ranglista elejére. Munkákat kell csinálnunk, melyeket az energiánk felhasználásával végezhetünk el, s némely meló a pénzen felül különleges tárgyakkal is kecsegtet, melyekből egy sorozatnyit összegyűjtve extrákat kaphatunk. Ostromolhatjuk egymás épületeit, de harcolhatunk szemtől szembe is. Hosszú lenne felsorolni a játékban található összes fícsört, ezért inkább meg sem kísérlem, nagyon egyszerűen ki lehet ám tapasztalni!

Természetesen a játék ingyenes, ám úgynevezett "Godfather" pontokat vásárolhatunk valódi pénzért, s ezeket a Keresztapánál válthatjuk be akár különleges tárgyakat tartalmazó dobozokra, vagy energiánk, staminánk, életünk feltöltésére, de akár könnyű pénzhez is juthatunk ilyen módon. Mindenkinek erőteljesen ajánlott a kipróbálása, hiszen hosszú időre képes lekötni az embert. A fejlesztők már saját stúdiót nyitottak, s a fő dizájner nem más, mint az a Brian Reynolds, aki többek között az Alpha Centauri és a Rise of Nations fejlesztésénél is jelen volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)