Hirdetés

Magas pozícióban a Német Kalózpárt

|

avagy: hogyan szerezhet egy kalózpárt helyhatósági képviselőhelyeket?

Hirdetés

Aachenben és Münsterben komoly pozíciót ért el a Német Kalózpárt: helyhatósági képviselőhelyeket kaptak, így automatikusan városi tanácsnoki pozícióhoz jutottak. Ezzel újabb jelentős sikert ért el a nemzetközileg is jegyzett mozgalom, bár nem újkeletű a dolog, hiszen Svédországban már a Svéd Kalózpárt az Európai parlamentbe is viszonylag zökkenőmentesen bejutott. A németek pártja viszont egyelőre csak helyhatósági téren hódíthatnak, bár ez a szászországi választásokon alighanem megduplázta a svédek eredményét.

Innetől kezdve teljesen bizonyos, hogy az Aachenben elért eredmények jelentős százalékát eme párt szerezte meg, azzal együtt, hogy a többi szavazókörzetben jóval több jelölt volt csatasorba állítva. Amúgy minimálisnak tűnő, 1.77%-os  "fölény" elég volt ahhoz, hogy pozíciójukat megszerezzék.

Kissé viccesnek és visszásnak ható intézkedéseket vezetne be máris a 22 esztendős Thomas Gerger, aki újdonsült képviselői státuszával egyetemben például javítaná kicsit a közbiztonságot, kiépíttetne egy nyilvános városi WLAN-hálót (ez még talán rendben is van), sőt, a térfigyelő kamerákat eltüntetné azonnal. Ez utóbbi mindennel összegyeztethető, csak a közbiztonság növelésével nem, de ő tudja. Münsteri kollégája hasonlatos eredményekkel büszkélkedhet, ő a szavazatok 1.55%-os többletével szerezte meg pozícióját.

A Német Kalózpárt független képviselője, Michael Winkler szerint minden jel arra mutat, hogy az emberek pozítivan állnak hozzá tevékenységükhöz, sőt, szerinte a következő tartományi választások erdeménye kikövezi az utat számukra a Bundestagba való bejutáshoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)