Hirdetés

Magyar nyertese lett a Kylie Minogue-klippályázatnak

|

Tegnap Kylie hivatalos oldalán bejelentették a Speakerphone című számhoz kiírt klippályázat győztesét, aki egy 19 éves magyar fiú, Pap Rudolf lett.

Hirdetés

Nyereményeként  a klipet bemutatták a Hollywood Bowl-ban október 4-én, Kylie Minogue koncertje előtt, és a hivatalos kylie.com oldalra is felkerült. A győztes elmondása szerint ez volt élete első munkája és nagyon örül,hogy rögtön ekkora sikert könyvelhetett el magának.

A klip hagyományos animáció,tehát képkockáról képkockára készültek el a különböző mozdulatok, éppen ezért nem meglepő,hogy összesen 2 és fél hónap munkájába került az elkészítése, plusz a karakterek és hátterek megtervezésére fordított idő.  A „gyártása” nem került nagy összegbe,mivel csak egy digitális ceruzára és egy rajzprogramra volt szüksége. A klipben a rajzfilmesített Kylie elcsábít egy férfit,akit Minogue gonosz változata szoborrá változtat, így a jó Kylie egyedül marad.


 A nyertest maga az énekesnő választotta ki a jelentkezők közül:  volt, aki 3D-s megjelenítést készített, viszont akadt olyan is, aki Rudolfhoz hasonlóan hagyományos animációval rukkolt elő.  A felhozatalban találkozhattunk olyan versenyzővel is, aki saját magáról forgatott videót. A kritériumok sem voltak egyszerűek, ugyanis semmilyen jogvédett tartalmat nem volt szabad használni a készítés során, legyen az egy fotó, vagy mozgókép.


Pap Rudolf már felkéréseket is kapott, többek között egy orosz klipkészítő cégtől. Mindenesetre igen nagy teljesítmény ez olyasvalakitől, aki nem tanulta a szakmát, néhány könyv elolvasása után maga fejlesztette ki jelenlegi tudását. Tervei közt szerepel egy képregény kiadása, amihez animációs filmet szeretne készíteni, és szívesen dolgozna együtt más rajzfilmkészítőkkel is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)