Hirdetés

Május végén indul a Kódpárbaj 3: AntMe!

|

Szimulációs stratégiai verseny! Programozás! Értékes nyeremények!

Hirdetés

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kódpárbaj nevű verseny, ahol programozniuk kell az indulóknak.

A Microsoft Magyarország és az evosoft Hungary Kft. újabb játékot hirdet: AntMe címmel. Idézem a hivatalos tájékoztatót:

"Néhány év kihagyás után Kódpárbaj márkanév alatt ismét online programozási versenyre hívja a játékos kedvű szoftverfejlesztőket a Microsoft Magyarország.
A versenyzőknek ezúttal egy képzeletbeli mezőn élő hangyaboly tagjainak viselkedését úgy kell kialakítaniuk, hogy a hangyák élelemgyűjtéssel, valamint bogarak és rivális hangyabolyok tagjainak legyőzésével minél több pontot gyűjtsenek. A játékot várhatóan több ligában bonyolítják le, amelyek legjobbjai egy „bajnokok ligája" jellegű döntőben mérhetik össze képességeiket.
A verseny kiíróinak célja a szórakoztatás mellett az volt, hogy minél több jelenlegi, vagy potenciális fejlesztővel ismertessék és szerettessék meg a Visual C# 2010 programnyelvet és fejlesztési környezetet. A játékosok számára ezért a szervezők a játékot bemutató részletes tutorial mellett egy előre definiált „sablon-hangyabolyt”, teljes szimulációs környezetet és C# tankönyvet is biztosítanak. Ezek segítségével már minimális programozási ismeretekkel is létrehozhatók tökéletesen működő hangya-kolóniák, így a versenyzők a szoftveres nehézségek leküzdése helyett a legjobb stratégiák, és az azokat megvalósító algoritmusok kidolgozására összpontosíthatják energiáikat."

A versenyre május 30., hétfő 16 óráig nevezhettek a Kódpárbaj weboldalán, a verseny pedig másnap, május 31-én kezdődik. A győztes pedig nem mást vihet haza, mint egy jó erős notebook-ot, ami mindig jól jön a háznál.

A konkrét feladatokat, a teendőket, az AntMe! csomag letöltési címét és minden további részletet a verseny hivatalos weblapján találtok meg, sok sikert mindenkinek!

Kódpárbaj weblap

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)