Hirdetés

Már a platformon kívüli helytelen viselkedésért is büntethet a Twitch

|

A platform szigorúbb irányelveket léptet életbe, hogy hivatalos keretet adjon a súlyos esetek szankcionálásához.

Hirdetés

A korábbi botrányok miatt a Twitch egy ideje már igyekszik nagyobb rendet tartani a háza táján, melynek érdekében decemberben új viselkedési szabályzat lépett érvénybe. A jelek szerint azonban nem áll meg ennyinél a szigorítás, a szolgáltatás hivatalos blogján ugyanis nemrég bejelentették, hogy már a Twitchen kívül elkövetett cselekményeket is szankcionálják.

Az új előírások két kategóriába sorolják a lehetséges kihágásokat. Az elsőbe azok az esetek tartoznak,  amikor valakit a platformon és azon kívül egyaránt zaklatnak. A gyakorlatban ezt úgy kell érteni, hogy ha bebizonyosodik, hogy a Twitchen bántalmazott áldozatot az elkövető például a Twitteren is zargatja, akkor az illető mikroblogos aktivitása is beleszámít majd az eset elbírálásába.

Hirdetés

A második kategória olyan súlyos bűncselekményeket foglal magába, melyeket a Twitch jelentős biztonsági kockázatként értékel a felhasználói közösség védelmében, még akkor is, ha ezekre teljes mértékben a szolgáltatáson kívül kerül sor. Íme a teljes lista:

  • halálos erőszak és az erőszakos szélsőségesség
  • terrorista tevékenységekben vagy a toborzásban való részvétel
  • tömeges erőszakkal való "kifejezett és hiteles" fenyegetés
  • vezető szerep vagy tagság ismert gyűlöletcsoportokban
  • beleegyezés nélküli szexuális tevékenység és/vagy bántalmazás elkövetése, vagy segítése
  • gyermekek szexuális kizsákmányolása, beleértve a pedofil pornográf tartalmak terjesztését is
  • olyan cselekmények elkövetése, melyek közvetlenül és kimondottan veszélyeztetik a Twitch közösségének biztonságát (pl. erőszakkal fenyegetés egy Twitch-rendezvényen)
  • kifejezett és hiteles fenyegetések a Twitch ellen, beleértve a Twitch alkalmazottait is

A közlemény ugyanakkor kiemeli, hogy a Twitch korábban is eljárt már hasonló ügyekben, eddig viszont hiányzott az ilyen esetek átfogó leírása.

"Az ilyen vizsgálatok jóval összetettebbek, megoldásuk sokkal több időt és erőforrást igényelhet. A Twitchen zajló aktivitással kapcsolatban elegendő releváns adat áll a rendelkezésünkre a jelentések kivizsgálásához és az irányelvek betartatásához. A Twitchen kívüli viselkedés esetében viszont jóval nagyobb mértékben kell a bűnüldöző szervekre és más szolgáltatásokra támaszkodnunk, hogy releváns bizonyítékokat kapjunk, mielőtt továbbléphetünk."

-áll a Twitch blogposztjában. Összességében tehát nem arról van szó, hogy a Twitch új szabályzata már arra is ugrik, ha csúnyán beszélünk a nagymamával (de azért ne tegyetek ilyet!), hanem sokkal inkább nagyon is indokolt esetekhez nyújt egyértelmű hivatkozási alapot a vizsgálatok során.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)