Hirdetés

Már halálos fenyegetéseket kap a Unity mögött álló cég, be kellett zárni az irodáit

|

Szörnyen sült el a Unity Technologies legújabb üzleti döntése.

Hirdetés

Ahogy arról a napokban mi is beszámoltunk, éppen áll a bál a 2005 óta elérhető Unity játékmotor körül, miután a fejlesztő Unity Technologies bejelentette, hogy 2024. január 1-től kezdve telepítésenként esedékes extra díjat szed a technológia használó játékok után, amennyiben azok egy bizonyos mennyiségnél többször kerülnek installálásra.

A fejlesztőkre jelentős anyagi terhet hozó döntés óriási felháborodást váltott ki, hiszen a beágyazottsága, a hozzáférhetősége és a könnyű használata miatt egy rendkívül népszerű motorról beszélünk, ráadásul még bennfentes kereskedelem gyanúja is felvetődött, miután a cég vezetői épp a döntés bejelentése előtt szabadultak meg egy halom részvénytől.

Hirdetés

Itt tartottunk, mikor legutóbb írtunk az esetről, nemrég pedig a Bloomberg hírügynökség nyomán az Engadget tette hozzá, hogy a vállalat munkatársait már halálos fenyegetések is érik, ezért a Unity kénytelen volt bezárni a San Franciscó-i és az austini irodáit.

"Ma értesültünk arról, hogy potenciális veszély fenyegeti néhány irodánkat. Azonnali és proaktív intézkedéseket hoztunk, hogy biztosítsuk munkatársaink biztonságát, ami a legfontosabb prioritás számunkra. Ma és holnap zárva tartjuk azokat az irodáinkat, amelyek potenciális célpontjai lehetnek ennek a fenyegetésnek, és teljes mértékben együttműködünk a bűnüldöző szervekkel a nyomozás során."

- nyilatkozta az Engadgetnek a cég szóvivője. A terv szerint tehát egy kétnapos leállásról van szó, az viszont nem derült ki a tudósításokból, hogy pontosan milyen természetű fenyegetés, vagy fenyegetések érték a Unityt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Akárhogy is legyen, az efféle magatartás mindenképpen elítélendő, bármekkora felháborodást is okozott a vállalat döntése. Ami ebből az egészből számunkra játékosként fontos kérdés, hogy az új üzleti modell vajon milyen hatással lesz a játékiparra, hiszen a Unity eddig nagyon kedvelt volt a kisebb és a nagyobb fejlesztők körében is, és olyan alkotások épültek rá, mint az Ori and the Blind Forest, a Cuphead, a Hearthstone, a Cities: Skylines vagy az Escape from Tarkov.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)