Hirdetés

Már nem a Halo Infinite a legnépszerűbb játék Xboxon

|

A 343 lövöldéje a megjelenése óta az elsőszámú cím volt a Microsoft platformján.

Hirdetés

Tavaly novemberben rajtolt el a Halo: Infinite többjátékos módja, ami 6 év után az első a sorozatban, mely sikerrel visszatért az eredeti ösvényre. A játék azonban nem csak ezért nagyon izgalmas, hanem azért is, mert a Microsoft úgy döntött, a Infinite kampánya ugyan fizetős marad, a multis összecsapásokért, először a sorozat történetében senkinek nem kell majd fizetnie, játsszon akár PC-n, akár Xboxon.

A siker ennek megfelelően nem is maradt el, sokak szerint a Halo: Infinite a Call of Duty: Vanguardot és a Battlefield 2042-t is lekörözte, ezzel pedig megnyerte magának a legjobb multis FPS címét idén ősszel.

Hirdetés

Az Infinite nem csak Xboxon ment nagyot, PC-n is rengetegen játsszák az PC Game Pass segítségével, sőt a Steamen is hatalmas tábora van. Megjelenéskor voltak időszakok, mikor egyszerre 300 ezer ember pörgette egyidőben az Infinite multiját. A Microsoft CEO-ja, Satya Nadella megjegyezte, a Halo Infinite 20 milliónál is több játékost vonzott be, amivel a sorozat legsikeresebb epizódja lett.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ezek a számok ugyan tényleg elképesztően jól hangzanak, azóta kevésbé alakul jól a játék szénája. A Steamen a cikk írásának pillanatában körülbelül 4800-an aktívak az Infinite-ben, de a 24 órás legmagasabb szám is mindössze 18 ezer, amivel alig van benne a platform TOP 100-as listájában.

Xboxon egyelőre jobb a helyzet, ott még csak a TOP 5-ből szorult ki, mentségére legyen azonban mondva, hogy az előtte tanyázó játékok majdnem mindegyike ingyenes. A Microsoft platformján az elnyűhetetlen Fortnite a bajnok, mögötte sorban a Warzone, a GTA V, Apex Legends és a Roblox található.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)