Hirdetés

Maradnak a Sonynál a Heavy Rain fejlesztői

|

A Heavy Rain-t fejlesztő francia stúdió továbbra is csak a Sony számára készít játékokat.

Hirdetés

David Cage (polgári nevén David De Gruttola) az Omikron: The Nomad Soul, Fahrenheit/Indigo Prophecy, valamint Heavy Rain játékokat jegyző Quantic Dream feje szerint a PlayStation 3 a legjobb konzol a világon és a Sony belső stúdió minőség tekintetében piacvezetők.



A stúdió belátható ideig biztosan nem fog a Microsoft konzoljára fejleszteni (a PC szóba se került). Mivel a Heavy Rain finanszírozásából a Sony is kivette a részét, továbbá a marketingköltségeket teljes egészében a konzolgyártó állta, érthető David Cage lojalitása.
"Kivételes kapcsolatunk van a Sonyval. Már az első naptól kezdve teljesen megbíztak bennünk és mindvégig támogattak. Annak ellenére sem hagytak minket cserben, hogy ez egy meglehetősen kockázatos projekt volt.
Egy olyan vállalat részének lenni, amely a világ legjobb stúdióit foglalja magába, nagyszerű érzés számunkra. Örülünk, hogy nem szakad meg a kapcsolat, s további tartalmakat készíthetünk PlayStation konzolokra. Mivel ők finanszírozzák a projektjeinket, csakis PlayStation-re fejlesztünk."
David Cage elmondta, hogy ő személy szerint is lojális típus, értékeli, ha megbíznak benne, s ilyenkor úgy érzi, ő is tartozik a másik félnek.



A Quantic Dream az elmúlt években remek kapcsolatot épített ki a Naughty Dog, a Santa Monica, a Guerilla és a Media Molecule stúdiókkal, számtalan alkalommal cseréltek eszmét, osztották meg egymással tapasztalataikat. Talán még technológiát is, de erről Cage nem beszélt. Annyit viszont elárult, hogy egy FPS-hez felkérték tanácsadónak, és az nem a Killzone 3 volt.
Az egyöntetű kritikai siker mellett korrekt eladásokat produkáló Heavy Rain után a Quantic Dream következő játéka az az érzelmekben gazdag, kultikus filmek (A szakasz, Apokalipszis most) ihlette háborús játék lehet, amit a GDC-n említett újságíróknak.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)