Hirdetés

Március 15. - ünnepi Google, zombi Petőfi és a stratégiai játék

|

1848-49-es forradalom és szabadságharc ünneplése kapcsán mutatunk pár érdekes, kevésbé érdekes és egyáltalán nem komoly dolgot.

Hirdetés

Március 15.-én a mindenki máshogy emlékezik meg a bátrakról. Lehet ezt komolyan, és kevésbé komolyan is tenni, ezt nyilván nem a mi tisztünk eldönteni, de mutatunk nektek pár "forradalmi" érdekességet.

A Google például rendszeresen - így idén is - igyekszik megemlékezni Magyarország újkori történetének egyik legfontosabb napjáról, most is a keresőoldalon nemzeti díszbe öltözött Google felirat díszeleg, ha lusták vagytok kattintani, mutatjuk.

Tavaly például ilyen logóval ünnepeltek minket:

Korábban pedig így:

Ha pedig az ember rákattint a logóra, akkor rengeteg érdekességet találhat, persze az aktuális közlekedési változások az ünnep alatt, meg a programok március 15-én topik mellett nyilván esetleges történelmi hiányosságainkat is pótolhatjuk gyorsan, de mivel szeretünk játszani, mi inkább azt ajánljuk, hogy a kötelező Wikipedia szócikk helyett az 1848 című játékot próbáljátok ki, ha ez kimaradt volna korábban (ide kattintva ingyen letölthető, de fontos megjegyezni, hogy még XP alatt futott). Egy érdekes stratégiai játék amúgy, amely segít megérteni az akkori történelmi helyzetet, ugyanis a hadműveletek sikeres vezetéséhez, a győzelemhez el kell sajátítani a csaták hátterében húzódó történelmi tényeket, a korabeli politikai viszonyokat is (amelyek nyilván nem nekünk kedveztek).

És van még új a nap alatt. Itt olvashattok arról, hogyan látták a különböző rendszerek az 1848-49-es szabadságharcot, röhöghettek a zombivá avanzsált Petőfin és más költőkön (persze csak aki akar, fel is lehet háborodni, ha éppen ahhoz van kedv), megtudhatjátok, hogy vajon mi a tökéletes kokárda titka, ha pedig a városi legendákat akarjátok eloszlatni a szabadságharc kapcsán, akkor ide kattintva rengeteg érdekes cikket találhattok a témában. Ja, és a sörrel koccintás kapcsán is érdemes lehet rendet tenni a fejekben, ha már népművelünk. Végül pedig a legjobb forradalmi játékok toplistánkat is megosztjuk veletek (amelyet még október 23. kapcsán szedtünk össze, de ettől még passzol a hangulat ide is szerintünk).

Ja, és a hét legagyzsibbasztóbb poénját is idebiggyesztjük a végére Facebookról, külön elnézést kérve:

És ti hogyan emlékeztek meg a bátrakról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)