Hirdetés

Más bőrébe bújva - A dolog (1982) olvasói ismertető

|

1979-ben Ridley Scott rendezésében elkészült az Alien - Nyolcadik utas a Halál. Ezzel nem csupán egy mára ismert vérbeli túlélőt teremtett Ellen Ripley személyében...

Hirdetés

... és egy mérhetetlenül kegyetlen és kifinomult, gyilkos organizmust, de egyben megteremtette a sci-fi-horror első komoly képviselőjét is. A film hatalmas siker lett. A pénzügyi diadal mellett pedig bezsebelt egy Oscar-díjat is a vizuális effekteknek köszönhetően.

Ezekután már csak idő kérdése volt, hogy más is belevesse magát ebbe a műfajba. A dolog 1982-ben jelent meg a mozikban, John Carpenter rendezésében és ki tudja miért, de az Aliennel ellentétben nem hozott sikert még annak ellenére sem, hogy mára az egyik legelismertebb alkotás a műfajban.

A karakterek remekül ki vannak dolgozva, a vizuális effekteket és a hangokat is tökéletesen alkották meg, így aztán a hangulat borítékolhatóan magával ragad, a feszültség pedig néha tapintható.

Az olvasói ismertető ide kattintva olvasható tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)