Hirdetés

Másik fejlesztőhöz kerülhet a Prey 2

|

A 2006-os Prey folytatása nem tűnik el a süllyesztőben, de még mindig sok a bizonytalanság körülötte.

Hirdetés

Hónapokig semmit sem hallottunk a Prey 2 felől, ezért nem véletlen, hogy megszaporodtak az olyan pletykák, amelyek a projekt lelövéséről suttogtak.



Hogy miért hagyta a Bethesda ilyen sokáig kétségek között vergődni a játék potenciális vásárlóit, egyelőre rejtély, mindenesetre most már hivatalosan információ birtokában jelenthetjük ki, hogy a Prey 2 késni fog ugyan, de megjelenik.



Szada reggeli örömteli híre után viszont újabb pletyka kapott szárnyra, mégpedig arról, hogy a csúszás hátterében nem a Bethesda által emlegetett minőségi kifogások állnak, hanem az, hogy a Human Head Studios még tavaly novemberben beszüntette a munkálatokat és gyakorlatilag sztrájkba kezdett. A neve elhallgatását kérő forrás szerint a stúdió így szerette volna elérni, hogy megváltozzanak a szerződésben rögzített kondíciók.
Ha minden igaz, a tárgyalások januárban megszakadtak, és csak március elején kezdődtek újra.



Arra, hogy végül nem úgy zárult az egyezkedés, ahogy azt a Human Head eltervezte leginkább az látszik utalni, hogy a csapat nemrégiben bedobta a köztudatba egy esetleges Rune folytatás ötletét. Mivel gyakorlatilag kizárt, hogy egy ilyen kis csapat (kb. 50 fő) egy másik komoly projekttel is elbírjon a Prey 2-vel párhuzamosan, ezért nem lennénk meglepődve, ha a Bethesda rövidesen bejelentené, hogy egy másik stúdió vette át a fejlesztést.
A kiadó történetében egyébként volt már példa fejlesztő lecserélésére: a kritikán aluli Rogue Warriort ragadták el a Zombie Studio-tól és adták át a Rebellionnak.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)