Hirdetés

Másodpercenként 43 terabittel tölt le a világ leggyorsabb internetkapcsolata

|

Dániában a Dán Műszaki Egyetem kutatóinak sikerült megdönteni a korábbi, 26 terabites rekordot: most már 43 terával tudnak adatot fogadni és továbbítani.

Hirdetés

Miközben Afrikában egy galambbal gyorsabban el lehet küldeni pár gigányi adatot (amit egy pendrive-ra tettünk fel, nem közvetlenül a galambra), mint interneten keresztül, Dániában nagyon durván hasít a net.

Legalábbis a DTU-n, azaz a Dán Műszaki Egyetemen, ahol a kutatóknak egyetlen optikai kábellel és egy lézertranszmitterrel sikerült megoldaniuk, hogy másodpercenként 5375 gigabyte-nyi adatot tudjanak le- és feltölteni. Ha kicsit matekozunk, kiderül, hogy egy 1 terás merevlemezt 0,2 másodperc alatt tudnánk megtölteni. A korábbi rekordot 2011-ben állította be a Karlsruhe Institute of Technology csapata, ők 26 terabit per szekundumot tudtak kicsikarni egyetlen kábelből. Korábban egyébként szintén a DTU volt a rekorder. Ezek után nem lehetetlen, hogy pár éven belül a szolgáltatók drasztikusan megnövelik a sebességet, és egy szempillantás alatt le tudunk majd tölteni gyakorlatilag bármit.

Ti elégedettek vagytok az internet sebességével?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)