Hirdetés

Masszív videóval adott életjelet magáról a sztárokkal telepakolt Squadron 42

|

Nagy bejelentést tett a Star Citizent is fejlesztő Cloud Imperium Games.

Hirdetés

Tíz éve ömlik a pénz a Star Citizenbe, amely a nyáron már átlépte a 600 millió dolláros büdzsét is. A Cloud Imperium Games hírhedten ambiciózus projektje azonban nem az egyetlen, amely készül a csapatnál, hiszen ott van a játék önálló single player kampánya, a számos ismert arcot (Gary Oldman, Mark Strong, Mark Hamill, Henry Cavill, John Rhys-Davies, Ben Mendelsohn, Liam Cunningham, Gillian Anderson, Andy Serkis) felvonultató Squadron 42, amely a Star Citizennél is nagyobb rejtély.

2014-es beharangozása óta a Squadron 42 számos premierdátumot kapott már, viszont azóta sem érkezett meg, és ezt az SC-vel ellentétben korai hozzáférésben sem lehet játszani. Tavaly októberben már kiszivárgott ugyan egy 9 perces videó, ami átvezetőket és némi gameplay-t is mutatott, de azóta nem sok minden történt. A csendet most az idei CitizenCon törte meg. 

Hirdetés

A kétnapos rendezvényre külöleges bejelentéssel készült a stúdió: a Squadron 42 "feature-complete" lett, vagyis lényegében elkészült, és a fejlesztőcsapat átlépett a csiszolási fázisba, már teljes mértékben a játékélmény optimalizálására és finomhangolására összpontosítanak, hogy egy soha nem látott filmszerű kalandot nyújtsanak majd a játékosoknak.

A mérföldkő megünneplésére készítettek egy hosszú, közel 27 perces videót is, amelyben a Cloud Imporium Games alapítója, Chris Roberts és számos más fejlesztő mutatják be a sci-fi FPS különböző részeit. Izgalmas űrharcokra, sztárokkal teletűzdelt átvezetőkre, rombolható környezetre, fineszes ellenfelekre és nyomokban fejtörőkre is számíthatunk, utóbbit egy multifunkcionális katonai eszköznek köszönhetően, amivel többek között tárgyakat is mozgathatunk. 

Hogy a csiszolási fázis mennyi ideg fog tartani, azt a Cloud Imperium nem árulta el, Chris Roberts a lehető legóvatosabban fogalmazott a korábbi csúszások után: 

"Amikor meglesz a megjelenési dátum, ti lesztek az elsők, akik megtudják. Eddig már eljutottunk, és szeretnénk biztosak lenni benne, hogy a Squadron 42 beváltja az ígéretet, hogy ennek a generációnak a Wing Commanderje lesz."

Tavaly januárban a Cloud Imperium operatív igazgatója grandiózus terveket vázolt fel egy interjúban: akkor Carl Jones azt mondta, hogy mire az új gigastúdiójuk eléri az 1000 fős maximum létszámot (ezt 2026-re lőtte be), addigra már a Squadron 42 folytatásának, sőt folytatásainak fejlesztése fogja lekötni a figyelmüket, szóval addig meg kellene jelennie az első felvonásnak. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)